Khazad-Dûm

Khazad-Dûm

Az FFG bejelentette az első nagydobozos kiegészítőt, melynek címe Khazad-dûm. Lehet ujjongani! :)

A kiegészítő 165 új lapot fog tartalmazni. Ez a 165 lap tartalmaz néhány új hőst (két törpe biztosan), játékoslapokat (mindegyikből három-három példányt kapunk, hurrá), három új küldetést, amihez kilenc új ellenség szettet kapunk.
A küldetések nem túl meglepő módon Mória bányáiban játszódnak majd, így számíthatunk a törpe tárnákra, sok-sok goblinra, barlangi trollokra, sötét csapdákra és remélhetőleg a Balrogra. A történet szerint Balin nyomára indulnak hőseink és megpróbálnak utánajárni, hogy a törpe miért nem üzent már évek óta.

A doboz a törpéket preferáló játékosoknak kötelező vétel lesz (mondjuk aki eddig megvette a kiegészítőket, azok ezt is megfogják), hiszen a lapok jelentős része a törpékhez kapcsolódik, de persze használható más paklikban is.

A honlapon ki van emelve két szó: Undeground és Dark. Ezek az újabb helyszíneknél lesznek és mivel csak ez a két szó van így kiemelve, biztos valami új effekt színesíti majd a területeket. :)

Még néhány dolog az új lapokról…
A Khazad! Khazad! lap egy törpe pakliba nagyon jól fog jönni, főleg háromszor. Valamely törpe karakternek ad +3 sebzést, ami egy lesérült Gimli esetében egy biztos troll halált eredményezhet. 😉
Két küldetés lapja is felkerült: Entering the Mines, ami az Into the Pit küldetés első szakasza (és valószínűleg ez az első küldetés is), illetve a Search for the Chamber, amely a The Seventh Level első része.

Felkerült még néhány lap “ömlesztve” is. Ezeket láthatjátok kicsit lentebb. A lapok talán még szebbek lettek, mint az eddigiek voltak (nekem különösen tetszik a Burning Low).

Nos, én már most tűkön ülök. Kötelező vétel lesz nekem, nem hinném, hogy rosszabb lesz, mint az alapdoboz. Ami viszont kedvet szeghet az az a tény, hogy még csak a Bakacsinerdő ciklus harmadik tagjánál tart a játék, így míg azok megjelennek lesz december. Ergo, ez a kiegészítő nagy valószínűség szerint csak jövőre várható, abba pedig bele sem merek gondolni, hogy mikor érkezik el hozzánk…

Fontos még megjegyezni, hogy ezzel a kiegészítővel elindul egy újabb kalandpakli sorozat: a Dwarrowdelf ciklus.

http://fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=2633

http://www.fantasyflightgames.com/edge_npm.asp?eidm=103

(Egyébként pár napja pont azon filóztam, hogy a következő ciklus biztos Móriában fog játszódni. Következő tippem Angmar! :D)

 

Szerző: HunDrenus