Shadows of Angmar

Shadows of Angmar

Alapvető információk

Kiadó: Turbine
Fejlesztő: Turbine, Warner Bros
Platformok: PC
Megjelenési dátum: 2007, Április 27
Típus: MMORPG
Weboldal: http://www.lotro.com/

Ismertető

A Lord of the Rings Online (LotRO) egy többjátékos,  online szerepjáték, ami Tolkien csodálatos világában, Középföldén játszódik.
A több díjat is bezsebelt MMO, mára már ingyen játszható!
A játékosok több kasztot is választhatnak, ami által felfedezhetik Középföldét, “A Gyűrűk ura” és “A Hobbitban” megismert területeket.
A LotRO hű marad a könyvekhez, ám a kevés információval rendelkező népek/területeknél, a játék készítője a Turbine cég, ügyesen alkalmazkodott a helyzethez.
A játék évente bővül 1-1 új területtel, újításokkal, így idővel egész Középföldét bebarangolhatjuk.
A játékban több, mint 1000 órányi tartalom van, így rengeteg lehetőség közül lehet választani. (Pl: szakma tanulás, ház építés, terület felfedezés, küldetések megoldása, lovaglás, monster play, stb.)
A LotRO-ban létezik egy Fő történeti szál (Bookok,chapterek), amiben elkísérhetjük a Szövetség tagjait Mordorig, kisebb-nagyobb kitérőkkel.

A Shadows of Angmar a játék alapja, ehez tartozik több kiegészítő is:
– Mines of Moria
– Siege of Mirkwood
– Rise of Isengard
– Riders of Rohan

Játékbeli információk

A játékban 4 faj közül lehet választani: Tünde, Ember, Törp, Hobbit. A fajokon belül több kaszt közül is választani lehet, viszont nem mindegyik fajnál érhető el ugyanaz.

Kasztok:

Jelenleg 9 kaszt közül lehet választani a Lord of the Rings Online-ban.

BURGLAR:

Választható fajok: Hobbit, Ember

A Burglar a rejtőzködés és a félrevezetés mestere. A Burglarok számos okos és ügyes trükkel képesek megzavarni ellenfeleiket. Kiválóan támadnak a semmiből előtűnve, ezzel lepve meg ellenfeleiket.

Szerepe:
Debuffer: A burglar dolga, hogy legyengítse az ellenfeleket képességeik semmissé tevésével, meggátolva ezzel, hogy teljes erejükből támadjanak. Az egyetlen kaszt, amelyik akarattal is képes csapatskillek (nagyon erős, az egész csapat által együtt használt támadások, másnéven FellowShip Manőverek) megkezdésére, emiatt minden csapatban elegengedhetetlenek.

CAPTAIN:

Válaszható faj: Ember

A Kapitány mesteri vezető, egy parancsnok, aki megerősíti társait, emellett még egy segédet is maga mellé vehet. Harci kiáltásaik félelmet keltenek ellenfeleik szívében, míg szövetségeseik zászlaja alatt megerősödnek.

Szerepe:
Ezermester: A kapitány csapatban mindenféle szerepet felvállalhat. Egymagában a Kapitány igazi harcos és gyógyító, míg csapatban képesek kivételesen magas szintre erősíteni társaikat. Míg ők egyik harcászati területen sem kiemelkedőek (még akkor sem, ha specializálódnak valamire), bizonyos mértékben a csapat bármilyen szerepét magára öltheti. Lobogóval oldalán számos támadó és védelmi képessége van. A Kapitány odafigyelést és összpontosítást igénylő kaszt.

CHAMPION:

Választható fajok: Törp, Elf, Ember

A Champion a kinevezett harcos, megállíthatatlan a csatákban. Fervour segítségével képes hihetetlenül erős támadások végrehajtására. Kiváló közelharci egység, és nehézpáncéllal felszerelve sok sebzést kibír.

Szerepe:
Csapatban elsődleges szerepe a több ellenféllel szemben bevitt sebzés, míg ütlegelő képességével képes megszakítani azokat. Vannak tankoló képességei is, így off-tank szerepére is alkalmas, vagy akár egy könnyedebb küzdelemben main tank is lehet. Míg képes minimális szinten crowd-controllra a Sound the Attack képesség és Champion kürtjei segítségével, crowd-control nem az elsődleges vagy másodlagos szerepe egy csapatban.

GUARDIAN:

Választható fajok: Törp, Elf, Hobbit, Ember

A Guardian a gyengék védelmezője és a szükségben levők segítője. Hatalmas ütésekek is kibír, és képes megtorolni is azokat. Az igazi Guardian csatában legelől áll, védelmezve szövetségeseit az ellenfelek csapásaitól.

Szerepe:
Tank: Nehézpáncélja, Nehézpajzsa és magas szintű védelmi képességei segítségével ez a kaszt olyan ellenfelek ellen is megállja a helyét, ami más hősöket könnyen a földre kényszerítene. Emellett képes az ellenfelek figyelmét magára fordítania, elterelve a figyelmet társairól.

Más MMORPG-k szavaival élve, a Guardian a Nehéztank szerepét tölti be, alacsony sebzésszinttel, amit magas túlélési szintje kompenzál. Az egyik “legnehezebb” kaszt, sok élettel és számos sebzéscsökkentő képességgel.

HUNTER:

Választható fajok: Törp, Elf, Hobbit, Ember

A Hunter a mezők és erdők mestere, íjhasználatban felülmúlhatatlan. Túlélő képességeit használva képes társait átvezetni a nehezebb területeken, csapdát állítva ellenfeleinek. A Hunter távolból a legerősebb, de pár közelharci támadó képességét is bevetheti, ha arra van szükség.

Szerepe:
Nuker – A hunter távolsági harcban a leghatékonyabb, ha egyetlen célpont elpusztításáról van szó. Távolból képes nagyon erős nyílzápor kilővésére. Mire az ellenfél a közelébe érne, kivégző közelharci mozdulataival könnyen megsemmisíti pillanatok alatt az őt fenyegető ellenfelet.

MINSTREL:

Választható fajok: Törp, Elf, Hobbit, Ember

A Minstrel a csapat lelke, a remény és megújulás jelképe. Ősi dalok és regék segítségével képes a sötét árnyak elleni védelemre, megkönnyítve ezzel csapattársai küzdelmeit.

Szerepe:
Gyógyító: A Minstrel Középfölde hőseinek túléléséért felel. Fény-alapú támadásokat előidéző dalaival képes az ellenfél sebzésére is. Kiváló harcos  csapatban és egymagában is.

LORE-MASTER:

Választható fajok: Elf, Ember

A Lore-master a tudás keresője és a bölcsesség örzője. Képes beszélni az állatok nyelvén, ami által megidézheti őket a csatában. Ősi titkos és tudás birtokosa, amivel képes legyőzni ellenfeleit, és segíteni barátait, megvédve őket az ellenfél sötét hatalmától.

Szerepe:
Crowd-control / Familiárisok: A Lore-master a crowd-control mestere: képes elkábítani, legyökerezni vagy megvakítani ellenfeleit, ezzel védve meg szövetségeseit. Számos gyengítő képessége is van, megbénítva ellenfelét, azok találatának csökkentésével és lassításával segíti csapatát. A Lore-master képes debuffolni az ellenfelet, még ha sokan vannak is. Ő az egyetlen kaszt, aki képes nagy mennyiségű powert adni csapatának. Familiárisai képesek gyengíteni az ellenséget, elterelni annak figyelmét, vagy tankolni azt.

RUNE-KEEPER:

Választható fajok: Törp, Elf

Misztikus nyelvészek és a valódi nevek ismerői, a Rune-keeperek az új Hangolórendszer segítségével képesek az egyik csatában gyógyítóként, míg a másikban támadóként fellépni. A vihar irányítói, még villámot is képesek ellenfeleikre zúdítani! Kántálj ősi szavakat társaid gyógyítására! A választás a tiéd…

Szerepe:
A játék első valódi mágiahasználója. A Lore-master kaszthoz hasonlóan képesek irányítani a természet bizonyos erőit – villámhívás, víz irányítása az ellenfelek lábainak lassítására, vagy tűzlabdák dobálása kémiai keverékek segítségével. Röviden, ő inkább egy harci kémikus, mintsem valódi mágus. A Rune-keeper emellett a Valódi Nevek tudója, így képes a fizikai lét alaperőinek befolyásolására is. Ugyanazon erők irányítására képes (bár sokkal, sokkal kisebb formában), mint amit a hatalmas elfek, Galadriel és Celebrimbor is képesek uralni.
(Csak a “Mines of Moria” kiegészítő megvétele után érhetőek el vagy 795tp-t költünk rá a LOTRO STORE-ban)

WARDEN:

Választható fajok: Elf, Hobbit, Ember

Lándzsákkal és gerelyekkel felszerelve, a Wardenek képesek Gambitok segítségével igazán erős támadássorozatokra, a csata frontvonalában állva. Más tank kasztoktól eltérően a Wardenek közepes páncélzatban járnak, és a blokkolás, hárítás és kitérés mellett öngyógyító képességekkel védik magukat. Területre ható aggro-elvevő képességeik segítségével sok ellenféllel szemben is képesek tankolni. A legtöbb képessége Gambitok formájában leledzik, amik három alap elemre bomlanak: közelharci támadás, pajzzsal való védekezés és harci kiáltások. Ezeket kombinálva képes akár 5 szintnyi erősségű támadássorozatok véghezvitelére is.

Szerepe:
A Wardenek főként tankok, emellett képesek megszakítani ellenfeleiket is. Távolsági támadásokra is képesek, még DoT-olnak is. Szerepét rövid idő elteltével képes váltogatni, mivel az új Gambit rendszer segítségével képes egymásra építeni mozdulatait.
(Csak a “Mines of Moria” kiegészítő megvétele után érhetőek el vagy 795tp-t költünk rá a LOTRO STORE-ban)