A Hobbit: Hegyen Át és Hegy Alatt

A Hobbit: Hegyen Át és Hegy Alatt

“Egy földi üregben élt a hobbit.” –J.R.R. Tolkien, A Hobbit

A LOTR LCG új terekre tör, A Hobbit kiegészítővel új történetek kerülnek a játékba.

A legnagyobb utazás egy hobbittal kezdődik

A Hobbit összehozza a regény első felét a Megyét és azt a bizonyos varázsgyűrűt…

Te fogod irányítani Zsákos Bilbó, Tölgypalyzsos Thorin, Gandalf és a számunkra összes kedves szereplő sorsát az utazáson elhagyva a Megyét. Találkozni fogsz rettentő trollokkal, hideg viharokkal, tomboló óriásokkal, goblin csapatokkal és a különös lénnyel, Gollammal. Új törpöket ismersz meg, elrabolt kincseiket és válaszokat kapsz talányokra egy halálos kihíváson során. 3 helyszín a regény első feléből, 5 új hős, kincs lapok, három példány minden játékos lapból. A Hobbit annyira elmerít a történetben amennyire csak lehet.

Ez a kiegészítő 2012 végére várható.

Szerencseszám

Néha a legkisebbekből lesznek a legnagyobb hősök…

A hobbitok kis nép, általában ducik, nincs varázserejük és nem is hajlamosak kalandozni. Mégis az egyik legnagyobb kaland az volt amikor egy hobbit, Zsákos Bilbó rászánta magát.

Csatlakozva Thorinhoz és csapatához, mert Gandalf a meglévő tizenhármas létszámot nem tartja szerencsésnek, Bilbó hoz nekik szerencsét aki jó választásnak bizonyul váratlan bátorsága és találékonysága miatt. Számos alkalommal megmentette társait, kincseiket és felfedezte a varázsgyűrűt ami sokkal értékesebb mint amilyennek látszott.

A tény, hogy Zsákos Bilbó rátermettsége és esze a történet középpontjába helyezi őt, ezért egyedi hősként szerepel egy új, saját szférával, a regényben való fontosságát jelzi.

A Hegyen Át és Hegy Alatt során Bilbó az első játékos birtokolja, a max3 hős mellett úgy viselkedik akár a többi de ha meghal vége a játéknak.

Ez alatt Bilbó gazdagítja a játékot egy szférával, a Zsákos szférával. A regényben, Bilbó merész és okos gondolkodása Thorint és bandáját kisegíti a veszélyes helyzetekből ezért a Zsákos szféra erőforrásait nem csak a saját és a semleges lapokra költheti hanem akármire ami kihúzhat a bajból. Mivel Bilbó nem kaphat laphatásból eredő erőforrásokat megfontoltan kell használni a meglévőket.

Ez nem csak egy játék, ez egy kaland!