Battle for Middle-Earth ONLINE

Battle for Middle-Earth ONLINE

Ez a cikk azért készül hogy felélesszük a BFME ONLINE hangulatát. A cikk segítség (részletes leírás) lesz a hozzá nem értőknek és főleg azoknak akiknek hiányzik vagy még át sem élhették az online csaták hangulatát.

Mindenki szomorúan vette tudomásul hogy a BFME serverek leálltak és ezért hanyatlásnak indult a játék. Mivel nincs már server nekünk kell gondoskodunk róla hogy kapcsolatban legyenek a PC-ink.

Lássuk hogyan: A játékot LAN-ra is tervezték, azaz egy helyi hálózaton is tudunk másokkal játszani. Nem kell megijedni, ehhez nem kell egymás mellett lennünk :) Ezt a Hamachi nevű programmal kiküszöbölhetjük ami a neten keresztül egy virtuális helyi hálózatot hoz létre. Ez nem programtörés és nincs szó illegális dolgokról, végül is LAN-ban játszunk amit a játék is támogat.

Az ONLINE játékhoz való kapcsolat létrehozása:

  • Töltsétek le a Hamachit, majd telepítsétek.
  • A telepítés után megkérdezi milyen névvel szeretnétek szerepelni a hálózatban, ide egy nicknevet írhattok nyugodtan.
  • Ezután megkérdezi hogy  létrehoztok-e új hálózatot vagy meglévőhöz kapcsolódtok. (Az új hálózat esetében meg kell adnotok az új hálózat nevét amire a többiek is csatlakozhatnak és a hozzá tartozó belépő jelszót.)
  • Ha sikerült egy hálozatra kapcsolódni a másik játékossal, a Hamachi ablakában látjátok a hálózatnév alatt két zöld ponttal a neveteket. Ha megvan akkor a Hamachi-t tedd le a tálcára.
  • Lépjetek be a játékba és a MULTIPLAYER-nél menjetek a NETWORK-re vagy ha magyarítás van a HÁLÓZAT-ra.  FONTOS! Ha itt nem enged belépni és egy üzenetet kapsz akkor add hozzá a játékot a tűzfalad kivételeihez ha még nem tetted meg, így–>vezérlőpult–>windows tűzfal–>program átengedése a tűzfalon–>itt hozzáadod a bfme-t és elfogad. FONTOS! Ha ezek után sem enged belépni a NETWORK-re akkor amíg játszol kapcsold ki a tűzfalat, így–>vezérlőpult–>windows tűzfal–>tűzfal be- kikapcsolása. FONTOS! Ha már nem játszol feltétlenül kapcsold vissza! A TŰZFAL KIKAPCSOLÁSA CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE! Megjegyzem nekem is ki kell kapcsolnom de még nem volt probléma belőle.
  • Ha sikerült belépnetek akkor látjátok egymást és tudtok játékot is csinálni.

 

Remélem segítettem és jó játékot kívánok. Ha sikeres lesz ez az online bfme újrakezdeményezés akkor majd megbeszélt játékok, bajnokságok is lehetnek! A BFME.HU idején sikeresen szerveztünk kisebb  online bajnokságokat saját magunk szórakoztatására és remélem ez folytatódhat!