Az oldal szabályzata

Az oldal szabályzata

SZABÁLYZAT ELFOGADÁSA

Minden felhasználó a regisztráció pillanatában automatikusan elfogadja a szabályzatot. A szabályzat elolvasásának mellozése nem jogosít fel az ott található pontok, és szabályok megszegésére.

MINDEN ÚJ FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Az adminisztrátorok szava szent, tiszteljétek őket. Aki adminisztrátort szidalmaz, lekezelően szól hozzá, annak hozzászólását két büntetőponttal jutalmazzuk. Amennyiben az illető nyilvánosan! bocsánatot kér az adminisztrátortól, annak megítélése szerint a két pontból egy pontot el lehet engedni.
Az oldal spameléséért, pornó, warez, reklám linkeléért valamint értelmetlen üzenetek tömeges irkálásáért három büntetőpont, azonnali és végleges kitiltás jár.

A FÓRUM HASZNÁLATÁNAK KILENC ALAPPILLÉRE

  • 1. pont: Az első belépésed alkalmával ne csinálj semmit, csak nézz szét a fórumok között! Amire szükséged van valószinűleg úgyis megtudod, úgyhogy nem kell feleselgesen kérdezgetni ill. feleselgesen témát nyitni!
  • 2. pont: A fórumokban csak a témának megfelelő üzeneteket írjatok, ami a játékkal kapcsolatos fórum abba ne írjatok olyat, ami nem oda való! Mindennek megvan a maga helye.
  • 3. pont: Kérek mindenkit, ne írjon durva, káromló szavat és egymás szidását is mellőzétek! Ezeket a vulgáris szavakat a portál rendszere kicsillagozza!
  • 4. pont: Ne irj sokat egymás után, ami hasonló jellegu szöveg ird egy üzenetbe! A feleselges dolgokat is hanyagold az üzenetedből! (pl: képcsatolás a nem megfelelő témában)
  • 5. pont: Ne kezdj kötekedni másokkal szándékosan, és ha veled kötekednek akkor ne foglalkozz vele, aki kötekedett úgyis meg lesz büntetve!
  • 6. pont: Ne légy nagyképű, ne beszélj lenézően másokkal, mert sértőnek találhatják! Mindenek előtt ne bojgasd mások nyugodt beszélgetésést, inkább tegyed hozzá amit te is jónak látsz! A rangokkal se történjen visszaélés, egy magasabb rangú ne teremtsen le egy újoncot a rangjára hivatkozva.
  • 7. pont: Ne irogass rövid hozzászólásokat, lehetőleg indokold is meg, külömben nincs sok értelme és csak teleírsz egy csomó oldalt! A rangért írást szigorúan büntetjük, ahhoz, hogy várúr rangú légy, sokat kell tevékenykedned az oldal fórumában! Aki két nap alatt akarja ezt elérni, az ki lesz tiltva innen.
  • 8. pont: A jelenleg hatályos magyar törvények értelmében a jogvédett anyagok megosztása bűncselekménynek számít. Ezért letöltő helyek / programok megnevezése, reklámozása és belinkelése nem ajánlott, ebből következően mindenki saját felelősségre ‘teheti’ meg ezeket, így az oldal üzemeltetőit felelősség nem terheli.
  • 9. pont: Tilos a fórumon a politikai, vallási és szexuális témák megbeszélése is! Minden ezzel kapcsolatos hozzászólást is törlünk! A korhatáros dolgok linkelése, a jó ízlés határain belül megengedett akkor, ha a képet link formájában külditek el hozzászólásotokban, illetve a hozzászólásotok elején felhívjátok a figyelmet a korhatáros tartalomra.

BÜNTETŐPONTOK ÉS KITILTÁS

A közösség érdekeit nézve minden olyan cselekvést megtorlunk, mely a fent felsorolt pontokat sérti. Ha egy hozzászólást sértőnek vagy zavarónak tartasz, küldhetsz egy privátüzenetet az Adminoknak, vagy Moderátornak. Ezzel értesíted a felelős személyt, aki, ha megalapozottnak ítéli a panaszt, megteszi a megfelelő lépéseket.
Amennyiben a felhasználó kéteszeri felszólítás után is vétséget követ el, úgy két hétig tartó eltiltásban részesül. Minden felszólítás egy büntetőpontot jelent, a súlyosabb vétségek több büntetőpont érnek, de erre külön kitér a szabályzat. Három büntetőpont megszerzése automatikus eltiltással jár, ekkor az eltiltások száma nő, a büntetőpontok nullázódnak.

Magyarázat:

Első vétség -> 1. felszólítás (Alapesetben – büntetőpontok száma: 1)
Újabb vétség -> 2. felszólítás (Alapesetben – büntetőpontok száma: 2)
Harmadik vétség -> eltiltás (Alapesetben – büntetőppntok száma: 3)

Ha egy korábban kitiltott felhasználó újra összegyűjt három büntetőpontot, úgy egy hónapig nem látogathatja az oldalt.

Amennyiben nem változik a magatartása a felhasználónak, úgy a harmadik kitiltás már végleges lesz.
A vétségeket a fórumban, egy külön erre a célra létrehozott topicban gyűjtjük össze, amit bárki szabadon megtekinthet.

Az első üzenet tartalmazza a listát a felhasználókról, és büntetőpontjaikról. Az utána következő üzenetekben az adminisztrátorok részleteznek minden egyes vétséget, amit az oldalon tapasztalnak.

Vétség elkövetése esetén a felhasználó privát üzenetet kap. Mindenkinek egyéni kötelessége figyelemmel kísérni a fórumot, a hiányos ill. meg nem érkezett privát üzenetekre nem lehet hivatkozni.

EGYÉB MEGJEGYZÉSEK

Adminisztrátori túlkapás vagy egyéb probléma esetén engem, Morpheu$-t értesítsetek e-mailben, pontos, részletes megjelöléssel és dokumentálással.
Az oldal szabályzata bármikor változhat, amirol majd hír formájában számolunk be. A változások a publikálás pillanatától érvényesek. Az oldal felhasználói automatikusan elfogadják őket.

A szabályzatot írta: Morpheu$
A szabályzat pontjait a lotr.hu vezetősége egyhangúan elfogadta 2012. január 1.-én.