Tactics

Tactics

A második szín a piros, azaz a Sphere of Tactics.

A Tactics pakli lényege a támadások kivédése és nagyon nagy sebzések kiosztása. Másban nem is nagyon jók. Tiszta tactics pakli hamar elvérzik néhány két-három helyszín lap esetén, viszont könnyen lehet irtani az orkokat, trollokat.

A három alap hős is leginkább harcban jeleskedik, igaz, Thalint talán érdemesebb küldetéshez rendelni.
Gimli minden sebe után nő a sebzése. Citadel Plate és jópár sérülés után akár 10(!) sebzést is okozhat ütésenként.
Amennyiben Legolas megöl egy ellenfelet, két haladás jelző kerül az aktuális küldetésre. Két Blade of Gondolin lappal négy jelző növekedés.

A csatlósok között harcosokat találunk. Veteran Axehand, Gondorian Spearman, Beorn. No igen, Beorn… elég drága lap, csak egy van belőle, de ha kézbe kapjuk, érdemes összekaparni rá a pontot. :)

A felszerelések között fegyvert és páncélt találhatunk, valamint Gondor kürtjét. Mind hasznos, szép lap, főleg harchoz jók.

Az esemény lapok is harcban használatosak. Kevésbé találtam őket hasznosnak, mint a többi szféra eseményeit, de néha azért jól jöhetnek. Én inkább felszerelések és csatlósok kijátszására költöm a pontjaim.

Mint látszik, a Tactics pakli egy nagyon harcias, megyünk-oszt-gyilkolunk játékot kínál, viszont ez nem elég. A küldetés haladásához kell egy olyan csapattárs vagy kevert pakli, amivel elegendő akaraterőt össze tudunk gyűjteni a küldetésezéshez. Amennyiben ez sikerül, nem lesz olyan szörny, ami egy-két körnél tovább élne.

Szerző: HunDrenus