LOTR: War In The North

LOTR: War In The North

http://www.capsulecomputers.com.au/wp-content/uploads/LOTR-War-in-the-north-logo.jpg

Amíg Frodó úton van a Gyűrűvel Mordorba, addig északon is támadás van készülőben a szabad népek ellen. A támadást egy sötét númenori harcos-boszorkány, Agandaúr, Sauron szolgája szervezi. Mivel már így is két sereg ostromolja Középföldét nem hagyhatjuk hogy egy harmadik erő is pusztítson.

Mivel már az eredeti GYU story és szereplők már lelettek programozva az EA egyik legjobb játékaként most más eseményekhez, hősökhöz fordulnak, ugyanabból a forrásból, Középfölde világából.

http://scifimafia.com/wp-content/uploads/2011/06/war-north-wide-560x282.jpg

Olyan eseményeket élhetünk meg, új karakterekkel melyek fűződnek az eredeti történethez mégis más úton, más céllal haladnak. Ezek a dolgok nem voltak megírva, viszont teljes mértékben beleillenek a körülményekbe. pl. (mielőtt a Gyűrű Szövetsége elindul Völgyzugolyból, Elrond elküld minket hogy felderítsük az utat amin elindul majd a Szövetség.) A játék tárgya mégis Agandaur, aki Völgyzugolyt is ostromolni készül, és ezt meg kell akadályozzuk a háromtagú csapat tagjaként.

A csapat értelemszerűen több választható karaktert tartalmaz: egy törpöt (Farin), egy tündét (Andriel) és egy embert (Eradan). Mondanom sem kell hogy a multin van a hangsúly. Multiban lesz igazán élvezetes a játék de kezdjük a szereplőink leírását külön-külön.

A fő-menüben kiválaszthatjuk hogy egy velünk egy szobában játszó társsal szeretnénk osztott képernyőn vagy online más játékosokkal, akár a kettőt egyszerre, azaz 2-en osztott képernyőn + 1 online haver. A játék a co-op ra helyezi a hangsúlyt de egyedül is megálljuk a helyünket MI társakkal, akik használják is képességeiket ráadásul loot-olnak is maguknak és ha esetleg adnánk neki valamit, akkor azt használja is ha jobbnak tartja mint a sajátja.

A játékra jellemző a csapatmunka. Mindenkinek más szerepe van. Farin a mi tankunk. Ő ”tankol”, más szóval neki van bőven sebzése és páncélja ahhoz hogy felfogja az ütéseket és zúzza az orkokat amíg a Eradan nyílazza az ellent. Andriel gyógyít vagy épp mást csinál. -Mivel a fejlődés karakterenként nem kötött akár Farin is lehet olyan hatásos céllövő mint Eradan.- Három valódi társ esetében az összhang tökéletes tud lenni és nincs ami megállítana.

http://www.geforce.com/Active/en_US/shared/images/xml_graphics/lord-of-the-rings-war-in-the-north/featuredImage-lotr-witn.jpg

Felhívnám a figyelmet ez a játék 18-as besorolást kapott. A levágott kezek-lábak-fejek és a fekete ork vér nem gyereknek való, persze ez nem hátrány. Az akció garantált! :)

Nincs rengeteg kombónk de a fejlődés alatt lehet szerezni új trükköket, és még azokat is tudjuk fejleszteni.

A törp búnuszt adó csatakiáltással és speckó ütésekre van kihegyezve amíg Eradan az ember, képes láthatatlan lenni egy rövid időre. Andriel talán a legfontosabb. Egyik képessége: védelmező erőtér, nem csak a lövésektől véd de gyógyít is amíg harcolunk alatta. Ezek a tulajdonságok kiegészítik egymást és együttműködnek. Szóval erőltessük csak a multit! :)

Ami külön jó pont a játékban az hogy könnyen meghalhatunk ha ”rambózunk”. Szóval kénytelenek vagyunk taktikázni a különböző ellenfelek ellen, külön-külön levadászni őket. Megtalálni a gyengepontjaikat. ”Képzett játékos vagyok de engem is megizzasztott néhol a játék pedig tesómmal multiztam.

http://oyster.ignimgs.com/ve3d/images/08/46/84678_WITN-image20SF_normal.jpg

A játék során XP-t szerezhetünk minden levágott ork, troll stb. után és teljesített küldetésért is. Szintlépésenként kapunk Skill pontot amit elkölthetünk a három különböző képesség-fán. Több variációt is felállíthatunk a képességekből és ha szeretnénk nem kevés pénzért újraszabhatjuk hősünk képességeit.

A pályák mentén hordókban, ládákban pénzt, nyílakat, egyéb értéktárgyakat találhatunk és persze új holmikat amit használhatunk (páncél, kesztyű, kard, pajzs, gyűrű…). Rengeteg holmi van a játékban és komplett szettek is vannak belőlük.

A térképen megkülönböztethetjük a táborokat, és a küldetések helyeit. A táborban megjavíthatjuk a megsérült páncélzatot, megélezhetjük életlen kardunkat, vagy akár vehetünk újakat. A táborokban vannak kis beszélgetős küldetések amikért jutalmakat is kaphatunk, megjegyzem érdemes!

A játékban van egy speciális képességünk, mégpedig hívhatjuk Belaram-ot a sast -akit a játék elején megmentünk- bármikor ha a szabad ég alatt vagyunk. Az ő hívása is véges. Sas szimbólumok mutatják ennek a számát. Ezeket a szimbólumokat kapjuk, találjuk a pályákon. Trollokra, erősebb ellenfelekre érdemes hívni a sast.

Csak jót tudok mondani a játékról az elfogultságom miatt, a LOTR fanoknak nem okoz csalódást. A játék hű Tolkien világához nincs benne se több se kevesebb, semmi sem lóg ki a sorból. A tárgyak sokasága és különbözősége nagyon dob a játék hangulatán és az ellenfelek sem utolsók főleg a Hó Troll. A táj gyönyörű, igazi Középfölde, gyönyörű grafikával. (Én PS3-on játszottam és azon a grafika kifogástalan, gyenge PC-n nem garantálom)

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20111027052453/lotrgames/images/c/c1/War_in_the_North_SS_30.jpg

Azért mondok még valami rosszat is róla. Nincsen! Na jó, van. Nem annyira szerethetőek a karakterek, és csak mennek és nyomják a küldetéseket de semmi nagyot nem alkotnak többnyire, mindig ismétlődő játékmenet: harc-loot-harc-harc-loot-loot-craft-harc-loot… A kőórias, meg egy pokolkeselyű lovas legyőzése kevés a végtelen orkdzsungel átkaszabolása mellett. Szóval sokáig csak zúzzuk a pályaközbeni gonosz csatlósokat mire eljutunk egy izgalmas történéshez. Megjegyzem én pl. nem éreztem, ezt nekem mondták. Gondoltam leírom mert mégiscsak elfogult vagyok. :)

Semmi új nincs a játékban de nagyon élvezetes főleg multiban játszhatjuk amíg tényleg nem unjuk meg (egy időre). Úgy jellemezném mintha összerakták volna a Two Towers/Reurn of the King + Third Age. Jó lett ez a kombó de nem újítás ez a LOTR RPG sem.

Ha pontozni kell akkor inkább nem mondok semmit. LOTR rajongónak kötelező viszont a történetet nem ismerőknek annyira nem fog nagy élményt nyújtani. Azért egy próbát megér mindenkinek!

Összességében ez egy JÓ LOTR JÁTÉK!!!

 

Ha igényetek van valami leírásra még akkor jelezzetek.

Ha esetleg multihoz kerestek társakat, itt szívesen megosztjuk konzolos ID-teket