Spirit

Spirit

A negyedik szféra a kék színű, vagyis a Sphere of Spirit.

A Spirit pakli magja az akaraterő, a fenyegetés csökkentése és a gyors haladás. Sok esemény lapot találhatunk a pakliban, melyek legtöbbje a fenyegetettséget kontrollálja, lapot ad vissza a már eldobottak közül vagy éppen az ellenség képességeit gátolja.

A hősök harcosnak egyáltalán nem jók, viszont különleges képességeik erősek. Dunhere támadhatja az “asztal közepén” lévő lényeket, vagyis azokat, amik még nem támadták meg a játékosokat. Eleanor meggátolhatja egy treachery kártya hatását (The Necromancer’s Reach felbukkanásakor nagy örömöt tud okozni ez a képesség.. :)). Eowyn négyes akaratereje és az, hogy ezt még lehet növelni kártyák eldobásával… hát, kulcsfigura! :)

Csatlósból összesen három különbözővel gazdálkodik, viszont abból kettő nagyon sokszor jól jön. A Lorien Guide és a Northern Tracker küldetéskor a helyszínekre pakol egy-egy haladás jelzőt. A Lorien Guide az aktív helyszín, a másik viszont minden nem aktívra!

Attachment lapból is csak hármat kapunk az alap játékhoz. Fenyegetést csökkentő, akaraterőt növelő és az Unexpected Courage. Amelyik hősnél ez a lap van, azt elforgatás után egyszer újra lehet aktiválni. Olyan, mintha kétszer cselekedhetne egy körben.

Az eseménylapok között, mint az előbbiekben írtam, többnyire fenyegetéssel és lapok visszaszerzésével találkozunk. Meg kell említenem a Galadhrim’s Greetinget, ami vagy egy játékos fenyegetettségét csökkenti hattal, vagy mindenkiét kettővel. Ez mind szólóban, mint többes játékban hasznos lehet. Másik életmentő lap lehet a Fortune or Fate. Ezzel egy hőst “feltámaszthatunk” és visszahívhatjuk a játékba. Mondjuk, ha már hullanak a hősök, régen rossz… 😉

A spirit pakli egy igazi, nyugodt játékos paklija, aki nem akar szörnyeket mészárolni, minden kör elején elforgatja a hőseit a haladás érdekében, néha csökkenti az 50 pont felé közeledő játékosok fenyegetettségét, szóval nem egy vérengző típus. Ezért is kell a védelem neki. Egy jó tactics paklival párosítva nagyon jó parti!

Szerző: HunDrenus