Lore

Lore

A harmadik szín a zöld, avagy a Sphere of Lore.

A Lore pakli jelképezi a tudást és bölcsességet. Ez a szféra képes gyógyítani, ellenállni az ellenség képességeinek, több lapot húzatni a játékosokkal, valamint lapokat visszahozni a játékba. Afféle túlélő/védekező szín.

A hősök is beleillenek ebbe az elképzelésbe: kártyahúzó, gyógyító, az ellenfél lapját “megleső”. Glorfindel körönkénti gyógyítása sokszor életmentő lehet.

A csatlósok értékei elég gyengék, hamar meghalnak ha nem figyelünk rájuk, viszont legtöbbjüket használni tudjuk a küldetéseknél. Képességeik is laphúzósak, gyógyítók. Daughter of Nimrodel körönkénti kettes gyógyítása nem rossz…

Az attachmentek jók, tényleg nagyon jók. Például a Forest Snare-rel harcképtelenné tehetjük a Nagy Pókot vagy a trollokat. A Self Preservation két pontot képes gyógyítani a hősön minden körben. A Dark Knowledge segítségével körönként megnézhetünk egy árnylapot, igaz, eggyel csökken a hős akaratereje, de hát egy tactics hősnek minek is az? 😉

Az esemény lapok között igazából semmi újdonság: laphúzások, gyógyítások, fenyegetés csökkentése. Érdemes raktározni vészhelyzetre egy Beorn’s Hospitality-t. :)

Harcban utolsók, viszont csapatban mindig jól jön valaki, aki tudja hátulról gyógyítani a harcosokat. Igazi életmentők lehetnek jó kezekben.

Szerző: HunDrenus