Leadership

Leadership

Ez a bejegyzés egy öt részes cikksorozat első tagja. Sorra veszem a különböző színeket és írok róluk az FFG-s cikkek és a saját tapasztalataim alapján.

Az első szín a lila lesz, azaz a Sphere of Leadership.

A Leadership pakli alapja, hogy minél több csatlóst ki tudjunk rakni az asztalra és hogy minél inkább segítsük a társainkat.

A csatlósok olyanok mint a hősök, kivéve hogy nem kapnak felhasználtató erőforrást a kör elején. A lila szín használja a legtöbbet belőlük, már az alapdoboz karakterei is elég széleskörűek: Brok Ironfist aki harcban és küldetésezésben is jó, Faramir minden küldetéssel foglalkozó karakternek ad egy akaraterőt, Longbeard Orc Slayer játékba hozásakor minden orkot megsebez, stb…
Ha van már játékban mondjuk öt csatlósunk, akik a küldetéssel foglalkoznak és van még egy Faramirunk, aki erősíteni tudja őket, az +5 akaraterőt jelent. Ennyi bónusz pont rengeteget tud használni.
Minden esetben hasznos kombináció: Gandalf + Sneak Attack! Ezzel a lappal egy pontért behozhatjuk Gandalfot a játékba, aki használhatja a képességét. A fázis végén Gandalf visszakerül a kezünkbe, akit ismét le tudunk majd rakni, aki így újra tudja majd használni a képességét. Erősen ajánlott!

A Leadership pakli rendelkezik még erős attachment lapokkal is. Egy-egy ilyen lap nagyon sokat segíthet a túlélésben. Ilyen például a Steward of Gondor, ami minden körben ad még kettő elkölthető pontot egy hősnek vagy éppen a Celebrían’s Stone ami plusz két akaraterőt biztosít. Fontos, hogy ezeket a lapokat nem csak a saját hőseinkhez rendelhetjük hozzá.
Celebrían’s Stone-t mi gyakran használjuk Eowynon, akinek az alap akaratereje így hat lesz. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy lehet lapokat eldobni, hogy még több akaraterőt kapjon…

Ez a szín igazán csapatban jó, bár ha sikerül sok csatlóst kiraknunk a játék elején, akkor akár egyedül is megnyerhetünk egy nehezebb küldetést is.

Szerző: HunDrenus