Titkos naplók (fun)

Titkos naplók (fun)

A gondori Boromir titkos naplója

 

1. nap: Elmentem Elrondhoz a Tanácsra. Aragorn fölenyeskedik, mint mindig. Azt hiszi, hogy olyan nagy arc, csak azert, mert dugja azt a tünde csajt. Szóval, szerintem csak azért, mert valakinek széles a mellkasa, kidolgozott a teste, és napbarnitott arcát férfias borosta boritja, még nem kell, hogy … mit is? Egy kicsit eltértem a tárgytól. Azt hiszem, csatlakoztam valami küldeteshez, mivel elvonta a figyelmemet Aragorn hatalmas … bunkósága. Uuupsz.

3. nap: Rohadt gyűrű, rohadt küldetés, rohadt szövetség.

4. nap: Frodó ma elejtette a gyűrűt. Fölvettem, de Aragorn rámparancsolt, hogy adjam neki vissza. Arrogáns ***. Nem tudom, mit szólna, ha jól tökönverném Gondor Kürtjével…! Rohadt gyűrű.

5. nap: Nyilvánvaló, hogy Aragorn furcsán vonzódik Frodohoz.
Ha-ha-ha! Samu megöli, ha valamivel próbálkozik.

6. nap: Aragorn még mindig bele van zúgva Frodoba. ”Boromir, add vissza a gyurut Frodónak!” ”Boromir, hadd vigyem föl én Frodót a Caradhrasra!”
”Boromir, meg ne probáld meg egyszer levágni Frodó fejét, amíg ő alszik, hogy te ellophasd a gyurut!” Baromira idegesit, hogy így kivételezik vele.

10. nap: Miért nem belém van zúgva Aragorn?

11. nap: Kivittem Frodót Mória Bányáiból.
Tulajdonképpen bejön nekem. Remélem, nem lesz belőlem perverz hobbitbuzi, mint Windermir bácsikámból. Legalábbis azok után, ami vele történt. Különben Trufa es Pippin is nagyon kis édes… Egyébként, Gandalf meghalt.

30. nap: Lothlorien. Galadriel elég jó bor. Tuti, hogy el volt ájulva markáns, bár kisse mosdatlan ferfias valómtól. Legolas megfürdött a szökokútjában, de megszívta. Ha-ha. Nagy tünde ***. Szaz százalek, hogy festi a haját. Egyébként, van egy pattanás az orrán. Aragorn javasolta, hogy mi is fürödjünk meg. Sajnos, csak késobb esett le, hogy nem úgy értette, hogy egymással. Hülye Aragorn.

33. nap: Frodó olyan furcsán viselkedik a gyuruvel kapcsolatban.
Még azt se engedi, hogy megnézzem. Jó, persze, tényleg volt egy kis dulakodás vele, hogy egy pillantást vethessek rá. A földre tiportam es rajta feküdtem, amig láthatatlanná nem vált. Ellenálltam a kísértésnek, hogy átöleljem (kicsit könnyebb volt, miutan jól orrba vágott). Féltékennyé tettem Aragornt! Ha-ha!

35. nap: Megöltek az orkok. Hülye orkok.

 

Móriai balrog titkos naplója

Első Kor vége: A Főnököt marhára elverték a valák. Kilakoltattak bennünket. Lelépek keletre a hegyekbe.

1200 évvel később: Itt csövezek a Ködhegységben. *** hely.
A törpök mithrilt bányásznak a fejem felett. Hihetetlen nehéz naplót írni, mert
folytan elég a kezemben.

Harmadkor, mittudmén mikor: Ezek a barom törpök rám omlasztották a födémet. Elég volt. Felmegyek.

Ugyanabban az évszázadban, este: Megettem valami Durin nevű szakállast, meg a fiát. Most persze nyavalyognak. Lesz itt rend!

Párszáz évvel később: A törpök elhúztak, de orkok jöttek helyettük.
Ezek legalább nem bányásznak. Enyém az alagsor. Sokat hörgök és dobogok, a tekintélyem fenntartása céljából.

Másnap: A Főnök valamelyik spannja üzent Mordorból, hogy új klubot szervez. Lehet, hogy tud nekem valami melót. Végre történik valami.

Kedd: Valami turisták jöttek a bányába. Az egyik lelökött egy kiállítási tárgyat a szemétledobóba. Szólok a Kőagyúnak, hogy nevelje már meg őket, ne kelljen felmennem.

Szerda: Kinyírták Kőagyút. Gáz. Az orkok szart se érnek. Megint nekem kell mindent intézni. Megyek felfele.

Ugyanaznap, később: Ezek a hülye orkok egész nap dobolnak.
Így nehéz lesz meglepni azokat ott fent. Bárcsak kinyújthatnám egyszer a szárnyamat!

Másnap: Lepukkant egy hely ez a Mória. Egyet mordulok, ledol a fél folyosó. A turisták között van egy csibész Valinorból. Most Gandalf álnevet használ. Ismerem, nagy spiller. Félek, hogy megszívat.

Péntek: Utolértem őket. Ásítottam párat, erre ész nélkül menekülnek. Ha lenne hely a szárnyamnak, utánuk repülnék. Ehelyett most billeghetek ezen a hülye hídon. Ilyet is csak részeg törpök építenek.

Ugyanaznap, később: Az öreg kókler kemény gyerek. Ráadásul megrongálta a Hidat, ami leszakadt alattam. Gáz.. Tudtam, hogy beszopat.

Fél perccel később: Odavágtam egyet a korbáccsal, ez meglepte a vén majmot. Esek lefelé, de jön ő is. Ha leértünk, folytatom.

 —

 

Arathorn fia Aragorn titkos naplója #1

1. nap: Megölt gyűrűlidércek száma: 4. Nagyon jó. Találkoztam a hobbitokkal. Mentünk 40 mérföldet. Megnyúztam 1 mókust és megettem. Még mindig nem vagyok király.

4. nap: Fönnragadtunk a hegyen a hobbitokkal. Boromir rohadt idegesítő. Még nem vagyok király.

6. nap: Megölt orkok száma: nulla. Gyenge. Megnőtt a borostám: markáns és férfias benyomást keltek! Ez az! Továbbra is föl akarom rúgni Gimlit. Fékezem magam. Még mindig nem vagyok király.

10. nap: Bocsesz, mostanában nem tudtam sokat írni. Nagyon sötét van Mória bányáiban. Láttunk egy nagy Balrogot. Még ma sem vagyok király.

11. nap: Megölt orkok száma: 7. Nagyon jó. Megint nőtt a borostám: egyre igénytelenebbül nézek ki. Lehet, hogy Legolas még nálam is melegebb. Vajon ha király lennék, bejönnék nála?

28. nap: Egyre inkább úgy érzem, hogy zavarbaejtően vonzónak találom Frodót. Viszont gyanítom, hogyha lépek valamit, Samu megöl. Mindemellett a szőrös lábfej kissé kiábrándító. Még mindig nem vagyok király.

30. nap: Lothlórien. Azt hiszem, Galadriel próbálkozott nálam. Pimasz csitri. Dumáltunk Boromirral. Nem is olyan rossz. Lezuhanyoztam. Juuj! De még mindig nem vagyok király.

32. nap: Megölt orkok száma: 0. Megint nőtt a borostám; elég szőrös vagyok. Legolas azt mondta, hogy egy árnyék és egy fenyegetés növekszik elméjében. Azt hiszem, Legolas valószínűleg ***. Nem, még mindig nem vagyok király.

33. nap: Megölt orkok száma: több ezer. Nagyon jó. Boromirt megölték az orkok. Gáz. Habár bátran, a karjaim között halt meg, most már teljesen biztos vagyok benne, hogy egészen biztosan *** volt. Lehet, hogy Gimli is?
Béke Boromir poraira. Még mindig nem vagyok király, de legalább, úgy tűnik, Boromir azt hitte. Bár az is lehet, hogy csak a vérveszteség miatt.

34. nap: Frodó elment Mordorba. Azt mondta, egyedül megy, de Samut magával vitte. Vajon miért? Egek, ebben a filmben rajtam kívül mindenki ***? Bár, az igazat megvallva, lehet, hogy én is… Még mindig nem vagyok király, a rohadt életbe.

Arathorn fia Aragorn titkos naplója #2

1. nap Futottam 40 mérföldet Rohanon keresztül. Közel-távol nincs eheto mókus. Gimli körülbelül pont akkora, hogy nyárson meg lehetne sütni. Azt hallottam, a törpöknek olyan íze van, mint a csirkének. Még nem vagyok Király. Borostahelyzet: kielégítő.

2. nap Összefutottunk egy sereg rohírral. Megkérdeztem Éomert, nem látta-e a hobbitokat. Nagyon goromba választ kaptam. Talán még mindig mérges amiatt, hogy a legutóbbi közös ivászatunkon durva tünde nyelvű szavakat festettem a lovára. Úgy döntöttem, nem mondom meg neki, hogy a frizuráját nyilvánvalóan Legolasról koppintotta. Ha Király lennék, nem viselkedne így velem, az tuti.

3. nap Ha láttatok egy halom füstölgő orkhullát, utána már semmi nem lep meg. Csak ennyit mondok.

4. nap Összefutottunk Gandalffal. Kiderült, hogy mégsem halt meg, hanem a balrog arra kényszerítette, hogy házaljon egy vegytisztítónak, és most Vakítóan Fehér Gandalf lett belőle. Micsoda reklámfigura. Legközelebb már a csúcsos süveg trükkért is pénzt fog kérni, vagy mi?

6. nap Edorasban. Théoden jól lerendezett. Azt mondja, “Te vagy itt a Király? Amikor legutóbb csekkoltam a helyzetet, még én voltam itt a Király. Látsz még itt valakit rajtam kívül, akinek korona van a fején, hapsikám? He? He?” Kénytelen voltam beismerni, hogy még tényleg nem vagyok Király. Bosszúból lenyúltam a pénztárcáját, amikor nem figyelt oda, és számlát nyitottam a Rohani Kapu Plázában. Vettem Legolasnak és Gimlinek két egyforma sapkát.

7. nap Gyanítom, Éowyn nyomul rám. Nem is csodálom, mivel borostám annyira férfias, hogy még engem is felizgat.

9. nap Leestem a szikláról. Hülye vasudvardi farkasok. Azt hittem, Arwen mentett meg, de mikor magamhoz tértem, a lovamat csókolgattam. Kicsit ijesztő volt. Elvesztettem kedvenc csini nyakláncomat a folyóban. Eléggé zabos vagyok, mivel az ember sosem örül, ha elhagy valami ékszert. Na jó, esetleg a Gyűrűt. Borostahelyzet: vizes.

12. nap Gyozedelmes visszatérés a Helm Szurdokba. Gimli megölelt. Mintha emlékeztetnie kéne rá, hogy pont az övemig ér. Visszakaptam a nyaklácomat Legolastól, éljen! Motyogott valamit tündéül, ami azt is jelenthette, hogy “Elkéstél”, de esetleg azt is, hogy “Tépd le a ruháimat most rögtön”. Nem igazán vagyok biztos benne, melyik volt. Fel kell frissítenem tünde nyelvtudásomat, nehogy beégjek. Még nem vagyok Király, de elfoglalt az igen. A rohaniakat egyfolytában lelkesíteni kell, különben depisek. A készülődő csata viszont piskóta lesz, de tényleg.

14. nap A Helm Szurdok erődjén ácsorgok. Rahedli sok ork masírozik felénk. Kit akarunk átverni? Ezt rohadtul megszívtuk. Talán van ezen a tornyon egy mellékajtó… később A tündék elküldték nekünk a legjobb és legnemesebb harcosaikat. Persze semmi hasznukat nem vesszük a harcban, de legalább úgy halok meg, hogy valami csinit is látok. Théoden egyfolytában azt motyogja, “Ez hihetetlen!”. Egyet kell értenem – hihetetlen, hogy Haldír képes úgy felöltözni, hogy a szemöldöke nem passzol a ruhájához. Megpróbáltam lelépni a mellékajtón keresztül, de Gimli folyton utánam mászkál. Ha ez így megy tovább, sosem leszek Király.

15. nap Váratlanul győztünk a Helm Szurdokban. Az örömmámort kicsit lelohasztotta a Faramirtól kapott fennhéjázó képeslap, amin éppen az osgiliathi strandon sütkérezik a kis Gyűrűhordozóval és nagydarab társával, színes sortban és koktélokat iszogatva. A képeslapon ez áll: Kedves Aragorn, Kösz a Gyurut meg a hobbitokat. Elég kicsik, de meglepően hajlékonyak. Pont amire mindig is vágytam! Még mindig szívesen gondolok vissza az utolsó éjszakánkra Minas Tirithben. Csókol, Faramir Affranc. Ennyi erővel azt is hagyhattuk volna, hogy Boromir lenyúlja a Gyűrűt, legalább megspóroltunk volna egy csomó fáradtságot. Mindegy, Samu úgyis megöli, ha bármivel próbálkozik. Még mindig nem vagyok Király.

Elrond titkos naplója

Másodkor, tegnap: Ma összecsaptunk Szauron seregével. A fiúknak romlik a hallása. Amikor azt üvöltöttem, hogy lövéshez készülj, letámasztották a pajzsukat a földre. A sortűznél meg valamelyik marha majdnem átlőtte a fülemet.

Másnap: Szauron kijött és megmutatta az új gyűrűjét. Csapatszám estünk hanyatt a meglepetéstől, amikor láttuk, hogy ezüstkesztyűhöz képes volt futtatott aranyat feltenni. Ebbe a pasasba semmi jó-ízlés sem szorult.

2. nap Szauron gyűrűjét le akartam adni a portán, de Isildur lenyúlta és otthagyott. Gyakoroltam a nevét, de most se vagyok benne biztos, hogy Z-vel vagy SZ-szel kell-e kiejteni. Tiszta kosz vagyok és be is rekedtem.

35. nap Találtunk egy völgyet, alacsony ingatlanárakkal. Sikerült lecsapnom pár üres telekre. A társaim szerint csak egy magamfajta balek hagyhatta, hogy kilátás nélküli, huzatos, dohos és sötét telkeket rásózzanak.

47. nap Szépen halad az építkezés. Sajnos, a társaim kekeckednek. Zavarja oket, hogy ablaküveg híján minden reggel tele a szobájuk falevéllel. Hiába magyaráztam, hogy ez csak ősszel van így. Dilettánsnak, kreténnek neveztek. Ettől nyugtalanság lopódzott a szívembe.

79. nap Kiadtunk pár szóróanyagot, de a címünknél Imladris helyett Völgyzugoly szerepel bennük. A marketingesünket kirúgtam, de ez már nem sokat segít. Még Gandalf is alig talál ide.

94. nap Bilbó hozzánk költözött. Nem örülök, mert ahogy a régi mondás tartja: ”A hobbit ritkán jár egyedül”. Tegnap is azt álmodtam, hogy négy hobbit hancúrozik a kertben. Más se hiányzik.

98. nap Arwen ma megint elkötötte szegény Glorfindel lovát. Glorfy tök dühös. Azt mondta, Asfaloth teljesen elszokik tőle. Ebben lehet valami, mert a múlt héten is csak hatodjára tudta megülni.

Ugyanaznap délután: Arwen megint az én vízátemelő parancsaimat használta, pedig ezerszer megmondtam, hogy az az én dumám. Frodó ébredésekor különös késztetést éreztem, hogy Smith ügynökként mutatkozzam be neki és üdvözöljem a való világban. Ez valami gonosz varázslat lehet.

102. nap Ma ordibálást és veszekedést tartottunk az udvaron, de szóltam a krónikásunknak, hogy írjon ”tanácskozás”-t helyettük. Gimli fegyverzet hatásbemutatót akart tartani, de hát már a törp ipar se a régi. Nem röhögtük ki. Legalább is ott nem.

103. nap A Társaság nekiindult, hogy beteljesítse magasztos célját. Kész röhej. A hobbitok egy bokorban is elvesznek, Gimli mérföldekre bűzlik, Gandalfnak tériszonya van… Ork legyek, ha Lothlóriennél messzebb jutnak.

104. nap Fogadtam Bilbóval három kiló mithrilbe, két pofon ellenében, hogy Frodó eljut Mordorba és vissza. Addig kanasztázunk.

591. nap Semmi hír nem jött sehonnan. Gyűlölöm a kanasztát.

Fangorn Szilszakáll titkos naplója

1. nap: Hrummmmm! Timbalemóra…Rimbalimórienna… Lobrnhmrimmmmbrmmm… Ezt még gyakorolnom kell.

700952731. nap: A lábaim hónaljban kissé vágnak. Lehetnék magasabb is, de így is megteszi. Entnek lenni jó.

830447216. nap: Megpróbáltam felolvasni a naplómat a barátaimnak, de a napok számozásának kimondása több hónapot vesz igénybe. Most vagy megtanulok valami tömörebb nyelvet, vagy nem számozom tovább a napokat.

Másnap: Tanul a fene nyelveket.

Aztán: Szarumánnál fura dolgok történnek. A múlt héten átment hozzá Tölgytörzsenc barátom, és ebédlőasztalként tért vissza. Nekem ez sehogy se tetszik.

Későbbnap: Két hobbit tévedt az erdőbe. Pajkos gyerekek, folyton ölelgetnek és rám másznak, ami zavarba hoz. Olyanokat mondanak, hogy nem lehet az ember fából meg ne legyek ilyen tuskó. Lombjaimig pirulok.

Harmadnap: Aggasztó hírek jönnek Vasudvardról. Megfigyelőink egy nagy táblát észleltek Orthanctól keletre, amin gonosz jelek állnak: ”FŰRÉSZTELEP. FAÁRUK, DESZKÁK NAGY VÁLASZTÉKBAN”.

Ugyanaznap, este: Küldötteink nem jönnek vissza, csak képeslapokat küldenek, amik kredenceket és lambériákat ábrázolnak. Szorongok.

Sokadnap: Rájöttem, hogy Szarumán fát lop a déli kertjeinkből. Felháborító. Némelyiket makk korától ismertem! Ráadásul régen elígértem őket az umbari kalózoknak. Titkos szerződésem van egy flottányi fedélzetre és palánkozatra. Nem tudom, hogy fogok így szállítani.

Kedd: Ma döntöttem, átmegyünk Szarumánhoz, és szétcsapjuk a boltját. Szegény hülye hobbitok. Azt hiszik, valami magasztos célból teszem. Hehehe. Az igazság az, hogy az umbariaktól tegnap jött egy levél, benne egy levágott rügy, és egy rajz, ami engem ábrázolt, hordóként. Ezek nem viccelnek.
Jó lesz igyekeznem…

Csütörtök: A vasudvardi konkurenciának annyi. Ha jobban meggondolom, tudok szállítani már most is az umbariaknak. Itt van például Hamariberkenye: egész szép szál legény. Eru is árbocnak teremtette…

Gandalf titkos naplója

1. nap: A Megyében. Elbűvölő látványt nyújt ez az ártatlan és rusztikus vidék. Most én láttam rosszul, vagy Frodó a fűben maszturbált mielőtt megérkeztem?!

2. nap: Bilbó születésnapi partiját a figyelemreméltó mennyiségű pipafu nagyban feldobta. Mindenki kiráááály arc. A fények kirááályak. Frodó sem rossz. Hobbitok olyaaan husik. Oppálá. Elestünk…Hukk…

3. nap: Rohadtul másnapos vagyok. Megyek Minas Tirithbe aszpirinért.

12. nap: Benéztem Szarumánhoz, hogy tanácsot kérjek Gyűrű-ügyben, de o közben átállt a rossz oldalra. Mér nem szól nekem sose senki? Bár lehet, hogy hagytak üzit, de azt hiszem, a Barna Radagast megint kilopta a papírt az irattartómból.

13. nap: Itt ragadtam a toronytetőn. A kilátás isteni, de ez az állandóan zuhogó eső nem tesz jót a csúcsos süvegnek. Azzal szórakoztatom magamat, hogy rágót köpködök le az orkokra.

14. nap: Szarumán megint meglátogatott és megpróbált letapizni. Miket képzel ez?!

16. nap: Magányos vagyok. Talán Szarumán mégsem olyan rossz. Csak ne lennének azok a hatalmas rángatózó orrcimpái meg az ijesztő karmai… oké, ennyiből már előbb is rájöhettem volna, hogy gonosz, igaz?

17. nap: Megszöktem. Völgyzugolyban vagyok. Samu kissé megzakkant, azt hiszem. Egyfolytában fürdeti Frodót. A tündék mind kifogytak az eperillatú szappanból. Elrond kezd ideges lenni.

20. nap: Elrond úgy döntött, elküldi Frodót, mert belefáradt abba, hogy képtelen bejutni az első emeleti fürdőszobába. Nagy hűhó a Gyűrű körül. Beleegyeztem, hogy a Szövetséggel tartsak, hátha NEKEM is jut egy fürdő Samutól. Nem ártana.

21. nap: Aragorn nyilvánvalóan nyomul Frodóra. Samu megöli, ha bármivel próbálkozik. Szóltam Samunak, hogy fürdessen meg. Erre o: ”Ha-ha, Gandalf úr, jó vicc.” Haszontalan idióta.

23. nap: Caradhras tetején tökhideg van. A vitát, hogy ki vigye fel Frodót a hegyre, Aragorn nyerte. Boromir duzzog. Ha Legolas még sokat ugrabugrál a hó tetején, lecsapom a botommal.

25. nap: Nem akaródzik átmennem Mória Bányáin, mert gyanítom, hogy a Balrog esetleg még mindig zabos félresikerült másodkori randink miatt.

26. nap: Mória Bányáiban. Igen, a Balrog még mindig zabos.

27. nap: Beleestem a homályba. A Balrog olyan izé. Mindenféle kimondhatatlan dolgokat kellett csinálnom mielőtt kiengedett. Úgy döntöttem, erről a többieknek nem szólok. Majd kitalálok valami sztorit, hogy mekkora élet-halál harcba keveredtem. Megyek Elrondhoz, hogy kezeltessem kínos helyeken lévő harmadfokú égési sebeimet. Remélem Elrond nem röhög ki. Ha mégis, mindenkinek elmondom, milyen görbe hétvégéje volt Szauronnal. Hah!

 Gimli naplója:

1. nap: Elmentünk a haverokkal valahova Eru háta mögé tanácskozni. Agyoncsicsázott tündeházak, de ablaküvegre nem futja nekik. Jött egy rakás további tünde is, mintha nem lenne belőlük itt is elég. Van egy Legolas nevű köztük, az összes tükröző felületen megnézi magát.

2. nap: Ma összeült a tanács. Semmi kaját nem adtak. A vendég tündék nyilvánvalóan egymás pasijai. A Gyűrűt megpróbáltam szétverni. Nem jött össze. Szegény Bóvlinak majd veszek egy új szekercét.

4. nap: Nekivágtunk a túrának. Gandalf az összes útbaeső várromot megnézeti velünk. Bolond az öreg, hegyet akar mászni, amikor ott van Mória. Legolas ma reggel kétszer mosott hajat és újrafonta a füle mellett a tincseit.

6. nap: Egy csapat varjú miatt Gandalf felmászatott bennünk a hágóra. Utálom a havat. A hobbitok csak nyűgnek vannak velünk. Legolas a hó tetején járkál, nőies mozgással. Gusztustalan.

Ugyanaznap, este: Gandalf addig ordítozott, amíg a nyakunkba nem szakadt a fél hegyoldal. Frodó azt mondta, menjünk Móriába. Most mászhatunk vissza.

8. nap: A Tó Ore ránk döntötte a Nyugati Kaput. Legolas be van szarva, már goblint mond ork helyett. Boromir szólt, hogy minden tele van hullákkal. Miért én veszem észre ezeket utoljára?

9. nap: Attól félek, a tervezett Balin-féle lakomával baj lesz. Az egyik csontvázban felismertem Sercli fia Kiflit, a legjobb pékünket. Legolas minden pajzsban megnézi magát és Gandalf botjának fényénél fésülködik. Gandalfnak fingja nincs arról, merre kell menni. Nekem sincs.

12. nap: Ma megnéztük Balin szarkofágját és a Krónikák Termét. Balin sírfelirata tele van helyesírási hibákkal, elbőgtem magam. Pippin belökött egy csontvázat a kútba. Gázos dolog, az alagsorban valakire ráeshetett. Most majd feljönnek balhézni.

Ugyanaznap (12.), később: Hát fel is jött egy troll, meg pár ork. Felálltam Balin sírkövére, így magasabb vagyok mindenkinél. Igen! Legolas véletlenül torkon lőtte a trollt, most persze nagy az arca. Frodóról kiderült, hogy titokban testhez tapadó ezüstflitteres kombinét hord. Az összes társam végigtapogatta… Hova kerültem?

14. nap: Ma találkoztunk 1 balroggal. Olyat lehelt, hogy Gandalfnak szétcsúszott a választék a hajában. Még nekem se ilyen büdös a szám. Gandalf beszólt neki. Van vér a pucájában.

Ugyanaznap, este: Gandalf leesett a Hídról. Gáz. Kimentünk a Keleti Kapun. A hobbitok gyász ürügyén egymást ölelgetik.

15. nap: Megyünk Lothlórienbe. Legolas ma tizenhétszer állt meg frizurát igazítani. Az erdő állítólag tele van tündékkel. Már előre hányingerem van.

Gollam naplója

7462. nap: Saáájerrrrrrrrrrrr!Zsákossssssssssssssssszzzzzz!

8902. nap: Záákossssssszz… Affene. Eszt már mondtam.

9042. nap: Ma elengedtek Mordorból. Cúf orkok. Tiszta kosz lettem a kínszókamráckáikban.Nem mintha számítana. De a tangáckám igazán szexi.

9088. nap: Ma megnésztem magam egy pocolyában. Mekkora gülüszemeim vannak! Így jár, akit számítógépen cinálnak. Szebaj. Hamarabb észreveszem a Drágaszágot. Ez akkor isz előnyösz lenne, ha köszgaszdász lennék.

5032. nap: Elbactam a napok számozászát. Picába.

9771. nap: Ma találkosztam a hobbitokkal. Kicit vitatkoztunk, de végülisz beláttam, hogy Frodó jó Gazda. Ész milyen édesz kisz szájackája van. Lopva meg akartam szimogatni a fejét, de a hájasz hobbit tök féltékeny rám. Azt mondta, megöl, ha a Gazdához nyúlok.

9876. nap: Szokat vitatkozom magammal. Érdekesz dolog. Cak nagyon kifáraszt, ahogy minden mondat után át kell ülnöm szembe.

9903. nap: Ma becapott a Gazda. Békészen halat loptam éppen valami szent tóból, de kicalt a parta ész átadott egy comó paszinak. Kámszát húztak a fejemre ész elhurcoltak. Félek, hogy valami szadomaszo társzaszágba keveredtem.

9989. nap: A Drágaszágot akarom! Szikerült megegyeznem a Banyával, aszt mondta, két ruganyosz húszú hobbitot minden bordélyban szíveszen fogadnak. A Drágaszágot meg lenyúlom magam, én leszek a leghatalamaszabb! A Nagy Gollam! Ész akkor majd telik végre pszichológuszra!

 Legolas titkos naplója

1. nap: Elmentem Elrondhoz, a Tanácsra. Én voltam a legszebb az egész gyulésen. Elvallaltam, hogy elkísérek néhány aprócska embert Mordorba, hogy valami gyűrűt beledobjunk egy vulkánba. Nagyon fontos küldetés –az aranygyűrű roppant veszélyes.

4. nap: Boromir nagyon idegesítő. Miért kell állandóan azt az óriási pajzsot viselnie? Fölmásztunk a Caradhrasra, de a csira emberek miatt, akik nem tudnak járni a havon, vissza kellett fordulni. Határozottan én vagyok a legszebb a Szövetségben. Sirály!

6. nap: A Bányában még ahhoz is sötét van, hogy rendesen megfésüljem a hajam. Nagyon félek, hogy gubancos lesz. Az orkok tök hülyék. Még mindig én vagyok a legszebb.

10. nap: Gandalf belezuhant a homályba. Másrészt, azt hiszem, egy pattanás fog nőni az orromra. Ez roppant nagy baj, mivel a tünde-pattanások akár 500 évig is megmaradhatnak. Még mindig én vagyok a legszebb, a rohadt ragya ellenére.

11. nap: Lothlórien. Azt hiszem, Galadriel szebb, mint én. Viszont biztos, hogy leutánozta a frizurámat. Én is pont így néztem ki ezer évvel ezelőtt, mint o most. Hülye muff. Totál kiakadt, hogy a tükrös szökőkútjában vettem habfürdőt. Ráadásul azzal vádolt, hogy az én hajamtól dugult el a lefolyója. Hazugság, nyolcszáz éve egyetlen hajszálam se hullott ki, miért pont most kezdene el? Messze én vagyok a legszebb.

30. nap: Evezünk, a nagy vízfelület miatt tisztára leégett az arcom. Aragorn szemmel láthatóan különös módon vonzónak találja Frodót. Ha bármivel próbálkozik, Samu megöli. Még mindig én vagyok a legszebb.

33. nap: Boromirt megkísértette a gyűrű. Olyan unalmas már ez az egész. Engem nem tud megkísérteni, nekem mindenem megvan, amit csak akarok (tökéletes haj és kőkemény fenék). Mostanában elég furcsa leveleket kapok egy, magát Staceynek nevező valakitől, aki különböző obszcén dolgokat óhajtana tenni szerénységemmel. Szerencsére itt van a hiper-szuper éles tünde látásom, szóval elszaladhatok, hogyha azt látom, hogy jön.

35. nap: Boromir halott. Elég gázos volt, nem igazán hiányzott most ez. Aragorn megcsókolta, amikor elhunyt. Hát ez nem igaz, az embernek tele kell lövetnie magát nyilakkal, hogy végre történjen valami? Boromir egyáltalán nem volt szebb, mint én. Nem értem. Úgy érzem, balhé lesz. Frodó elhúzott Samuval Mordorba. Milyen cukik ezek a kis emberek, hogy így törődnek egymással. Egészen biztos vagyok benne, hogy bejövök Gimlinek. Tök gáz. Pont a csípomig ér, szóval lenne előnye is a dolognak, de a vastag copfok és az a nagy sisak totál kiábrándítók. Azt hiszem, sötét idők jönnek. Nagyon sötét idők.

 Zsákos Frodó titkos naplója

23. nap: Elrondhoz mentünk tanácskozni. Tudtam, hogy rám-sózzák a Gyűrűt. Mindenki engem nézett a tanácsban. Foleg a tündék. Nem tudom, miért.

25. nap: Felmentünk a havas hágóra. Legurultam és elejtettem a Gyurut. Aragorn felsegített, de mintha túl sokáig tartott volna a karjaiban. Boromir látszólag a Gyűrűt nézegette, de közben engem lesett. Ez nyugtalanít.

26. nap: Hiába kértem Gandalfot, hogy lavinaveszélyes hegyek között ne kurjongasson. Egy köhintés elég lett volna annak az öt tonna hótömegnek, ami ránk omlott. Szerencsére a többiek kimentettek a hó alól. Mindegyik engem igyekezett erősen megmarkolni. Legolas selymes pillantásokat vet rám. Aggódom…

30. nap: Móriában vagyunk. Félek, hogy valamelyik társam a sötétben mögém kerül. Jó hogy itt van velem Samu. Olyan jókötésű srác. Irigylem Csűrös Rozit.

32. nap: A Krónikák Termében megrohant bennünket az ellenség. A társaim az orkokat lekaszabolták, de egy nagy troll engem kergetett körbe a teremben. Nem tetszett a nézése… Mit akarnak ezek tőlem?

Ugyanaznap, délután: A páncéling megóvott a troll döfésétől. Társaim megcsodálták a finom mithrilt, de mintha túl sokáig tapogatták volna. Gimli tekintetében mohó vágyat látok… Vagy csak képzelődöm?

33. nap: Balrog a Hídon. Gandalf lezuhant. Gáz. Kedveltem az öreget, bár sokszor ok nélkül megölelt. Tudtam, hogy Boromir kihasználja a pillanatot, és hátulról átölel. Hiába ordítottam, hogy ”Neem!”, nem engedett el. Erőszakos pasi. Félek…

Bocsika, hogy csak ilyen rövid naplóra futotta, de hát rengeteg dolgom van, meg aztán mindig a ”szem”-en kell rágodnom, meg a gyuruvel viaskodnom, és ez eléggé kikészít! Ja. És ne feledkezzünk el Samuról sem, olyan furin néz…

Papsajt Ászok titkos naplója

1. nap: Ma nyitottuk meg a felújított Pónit. A barátaim folyton azt kérdezgetik, miért Pajkos? Mondtam, hogy várják meg, amíg ideszoknak a megyei hobbitok, akkor megértik…

5. nap: 54 éve élek Bríben, és mindennap esik. Ez valami gonosz varázslat lehet. Ma elkezdtem pofaszakállat növeszteni. Dögös külsőm lesz. Este három hordó sört felvizezek négy hordóvá. Piacról élünk!

19. nap: Gandalf ma itt járt, kilenc korsó sört ivott és panaszkodott, hogy milyen gyenge. A csúcsos kalapja láttán furcsa altesti bizsergést éreztem. Varázslat. Csak tudnám, mit esznek rajta a megyei hobbitok.

21. nap: A kószák nagyon ideszoktak. A Vándor nevezetű folyton leszólítja az alacsonyabb, fiatal férfivendégeket. A pofaszakállam terebélyes és férfiasan dús. A Kapuorzo Béni szerint viszont olyan vagyok, mint egy hörcsöggel keresztezett majom. Faragatlan paraszt. Mától nincs nálam hitele.

27. nap: Ma este 4 megyei hobbit érkezett. Csinos fiúk (foleg a cseresznyeszájú kis Alagi gyerek), de nem bírják az italt. Az Alagi nevu egy fél pint után hanyattesett és eltunt. Még mindig jobb, mintha lehányta volna a vendégek lábát.

Ugyanaznap, késo éjjel: A Vándor felszedte a cserkószájút, a másik 3 is felment hozzá. A cuccaikat is átvitték a régi szobájukból. Micsoda bulit fognak ezek csapni!

28. nap: A Fekete Lovasok rádöntötték a kaput Bénire. *** érzés lehetett. Utána párnacsatát tartottak a hobbitok régi szobájában és visítoztak. Hogy lehetnek felnott lidércek ennyire gyerekesek?

Ugyanaznap, délután: Vándor elvitte magával a 4 hobbitot. Tutira eladja oket valami tünde bordélyba.

30. nap: Amióta nincs kapu, egész jól átszelloznek az utcák.  Kár hogy egy köpcös, szakállas, szemüveges pasas minden járókelonek a képébe böfög. Holnaptól fele-fele arányban vizezem a sört. Fele kútvíz, fele esovíz. A többi sör. Kemény idők jönnek…

 —

Csavardi Samu titkos nalója:

1. nap: Frodót megszúrták egy Morgul torrel. Szörnyüség! Pippin még sírt is. Mondtam Pippinnek, minden rendben lesz, mert Frodó úr túl szép ahhoz, hogy meghaljon. Hoppá, elszóltam magam?

3. nap: Elmentem Frodó úrral Völgyzugolyba, ahol a tündék majd meggyógyítják. Gandalf utasított, hogy segítsek Frodó úrnak megszabadulni a piszkos ruhadarabjaitól. Így hát levettem róla a ruhákat és megfürdettem. Aztán még egyszer. Meg még egyszer. Gandalf bejött, és azt mondja, hat fürdetés már boven elég lesz, Csavardi Samu. Hülye vén strici, tuti nem fürdött már Másodkor óta.

4. nap: Vajon nem kellene Frodó urat megint megfürdetni?

5. nap: Tünde habfürdo, színes és olyan szép. Gandalf hülye játékrontó. *duzzog*

6. nap: Frodó úr felébredt! Egész jól van, bár csodálkozik, miért ráncosak az ujjai. Azt hiszem, nem szólok neki a fürdükrol.

7. nap: Beosontam Elrond Tanácsába. Frodó felajánlotta, hogy elviszi a Gyurut Mordorba. Frodó úr olyan bátor, meg jóképu; nagy és csodálatos! Na jó, talán nem olyan nagy.

8. nap: Megyünk Mordorba. A Szövetség többi tagja elég gázos. Foként Boromir. “Megtanítom Trufát és Pippint vívni”, peeersze, Lobélia nénikémet, azt. Nyilvánvaló, hogy hobbitokra beinduló perverz alak, aki imád rövidnadrágos kis fickókkal henteregni.

9. nap: Aragorn pont olyan perverz, mint Boromir. Nyilvánvalóan nyomul Frodó úrra. Ha bármivel próbálkozik, megölöm.

10. nap: Mória Bányáiban töksötét van. A kard lapos felével mindig odacsaptam Aragornnak, amikor megpróbálta megcsipkedni Frodó urat a sötétben. Gandalf belezuhant egy feneketlen szakadékba. Frodó úr késobb valami csúcsos mágussüvegrol motyogott, de nem értettem, mert hát én csak egy ártatlan ifjú hobbit vagyok a Megyébol, akinek nem megy jól a szóforgatás. Pippin azt mondja, Legolas összejött Gimlivel. Fúj.

15. nap: Lothlórien olyan szép. Szoke tünde hölgy, totálban nyomul Frodó úrra, elölrol-hátulról. Pippin is így látja. Mondtam Pippinnek, a magasságbeli különbség lehetetlenné tenné a kapcsolatot. Pippin azt mondta, elég ha Frodó úr gólyalábakra áll. Utálom Pippint.

22. nap: Elhagyjuk Lothlórient. Pá-pá, tapizós tünde maca. Nem tudom, pontosan hová megyünk, de valami víz lehet a dologban, mert csónakokat kaptunk. Nem is igazán érdekel, amíg Frodó úrral ülhetek egy csónakban.

23. nap: Boromir ma végre levezette felgyülemlett vágyát Frodó úr iránt. Persze lelotték (éljen!), de elotte nagy musort csinált. Azt állította, csak a Gyűrűt próbálta elvenni, hogy legyozze a gonoszt, de mindannyian tudjuk, hogy ez csak kamu, nem igaz?

24. nap: Boromirt kicsinálták az orkok. Tudtam én, hogy az orkok is jók valamire. Frodó megy Mordorba. Visz engem is, hurrá! Frodó úrnak most szüksége van valakire aki felvidítja, mert elég szomorúnak tunik amiatt, hogy el kellett válnia Gimlitől. Most azt mondogatja, hogy biztosan szuzként fog meghalni a Sötét Úr kietlen pusztaságaiban. Na majd meglátjuk.

 Fehér Szarumán nagyon titkos naplója

1. nap: Unatkozom. Vasudvardban nincsen kábeltévé. Semmit nem lehet itt csinálni, csak durva hangú anonim leveleket írogatni Barna Radagastnak meg Kissé Türkiz Manfrédnak. Lehet, hogy belekukkantok a palantírba.

2. nap: Megismerkedtem egy nagyon kedves fiúval a palantíron keresztül. Azt hiszem nagyon kedvel engem, és nem csak azért mert én vagyok a leghatalmasabb mágus Középföldén. Kíváncsi vagyok, hogy néz ki.

3. nap: Kezdek kiábrándulni a palantíros fickóból. Nem akar fotót küldeni, kivéve egy hatalmas szemgolyót ábrázolót. Azt mondja, szégyenlos, de attól tartok, hogy dagadt, vagy legalábbis szoros. Hallottam néhány nagyon ijeszto dolgot a palantír-kapcsolatokról. Lehet, hogy pihentetnem kéne a dolgot egy ideig.

4. nap: Na, hogyhogy nem, a palantíros fickóról kiderült, hogy valójában a mordori Sötét Úr. Ez az én szerencsém. Persze, lehetett volna rosszabb is, azt hiszem. Szauron nem dagadt vagy szoros, csak a testetlen gonosz. Most mennem kell, itt az ido, hogy hatalmas démoni sereget hozzak össze Középfölde leigázására. És a manikuröshöz is be kell néznem. Nem egyszeruám a szép, hegyes körmök karbantartása.

5. nap Tipikus. Gandalf épp most rontott be, pedig tudja, hogy rühellem a váratlan vendégeket. Valami gyururol akart hadoválni, amit az új barátjának adott, ez a perverz vén hobbitbuzi. Szégyent hoz a Rendre. Felvág itt nekem, hogy neki hobbitja van, én meg csak egy szemgolyóval randizok. Nos, Fehér Szarumánt nem lehet így lefikázni. Nyomtam neki egy-két Mágus Pankrációs fogást. Kiütéssel gyoztem. Sirály.

13. nap: Belefáradtam abba, hogy nyolcmillió lépcsot másszak meg, csak azért, hogy Gandalfot szekáljam. Jobb lett volna, ha valami könnyen megközelítheto cellába rakom, ahol hatékonyabban tudnám szekálni és nem kellene elotte reggeliznem.

14. nap: Na jó, ki a franc köpköd rágót az orkokra? Komolyan.

15. nap: Éppen egy jó szekálás közepén voltam, amikor Gandalf megszökött. Na mindegy. Legalább megspórolom a napi lépcsomászást.

16. nap: Kicsit nézegettem a palantírban. Gandalf hosszú sátortúrára ment négy hobbittal, egy csini tündével, meg egy egész jóképu emberrel – affranc, de hisz ez Arathorn fia Aragorn. Egyszer kirúgtam Vasudvardból, mert folyton azon nyávogott, hogy még nem király. Aztán van itt még egy sötét alak, meg valamiféle szoros gote. Bár lehet hogy az egy törp. Micsoda nyomi banda.

20. nap: Kereszteztem az orkokat a goblinokkal a Vasudvard alatti tárnákban. Tökre fárasztó meló, mivel az orkok és a goblinok rémes nehezen szaporodnak, a vacsorameghívások és virágok ellenére. Legközelebb valami könnyebbel próbálkozom, mondjuk a goblinokat keresztezem a szurkolólányokkal. Így lesz egy szuper-energikus hadseregem, ami nappal is képes utazni, és nem panaszkodik a rózsaszín egyenruha miatt.

22. nap: Amikor beleegyeztem, hogy démoni hadsereget készítek Szauronnak, nem gondoltam volna, hogy ilyen mocskos munka lesz. Fenébe, miért kellett nekem Fehér Szarumánnak lennem? Lettem volna inkább Sárbarna Szarumán, vagy Halványzöldes Szarumán. A fehéren minden *** meglátszik.

24. nap: Ha figyelem a palantírt, talán láthatom Gandalf csúcsos süveg-trükkjét?

25. nap: Gandalf megcsinálta a csúcsos süveg-trükköt! A Gyuruhordozó teljesen lehidalt tule. Aragorn nyilvánvalóan ezerrel nyomul a Gyuruhordozóra. Samu megöli, ha bármivel próbálkozik.

26. nap: A szoros gote minden kétséget kizáróan törp. Épp láttam, amikor keresd-a-sisakot játékot játszott az egyik hobbittal. A másik ember, úgy tunik, a gondori Boromir. Én vagyok az egyetlen, aki mindig is Minas Tirithbe akart lovagolni, és közölni a Helytartóval, hogy a Gondor úgy hangzik, mint a “kondér” és, hogy keressenek egy kevésbé hülye nevet? Lehet, hogy csak nekem tunik úgy.

28. nap: Az Uruk-hai-ok majdnem készen vannak. Kicsit néztem a Szövetséget ma is. Boromir meggyozte a legkisebb hobbitot, hogy “megfújja Gondor Kürtjét”. Nem röhögtem ilyen jót azóta, hogy összehoztam a balrogot Gandalffal a Másodkorban és Gandalf a balroggal fizetette ki az éttermi számlát. A palantír király. Jobb, mint a kábeltévé.

Pippin titkos naplója

1. nap: Éppen zöldséget nyúltunk le, amikor beleütköztünk Samuba meg Frodóba. Egész jót hemperegtem a kukoricásban Frodóval, mielött Samu eroszakosan eltávolított róla. Azt hiszem váltanom kell pár szót Frodóval a túlságosan bizalmaskodó és durva szolgákról. Legurultam a domboldalon. Trufa csalódott, mert eltört a répa amit magával cipelt. Ráadásul még pont megfelelo alakú is volt.

2. nap: Völgyzugoly csini hely. Bár már unom, hogy Samuval kell egy szobában aludnom. Folyton csöpög a víztol és eperillatot áraszt. Abba is belefáradtam, hogy a tündék szokatlanul élethu pázsitdísznek néznek.

3. nap: Csatlakoztam a Gyuru Szövetségéhez. Mindenki nagyon kedves, csak Legolas egy kissé érzékeny. Tegnap a lábamnál fogva kilógatott egy szakadék felé, amíg be nem ismertem, hogy o a legszebb tünde a Szövetségben. Nem akartam mondani, hogy oaz egyetlen tünde a Szövetségben, mivel a szakadék nagyon mély volt.

7. nap: Huszonöt nap telt el Aragornnal való találkozásunk óta, és még mindig nem mosott hajat. Kezd nagyon zavarni a dolog.

9. nap: Samunak nincs igaza Boromirral kapcsolatban. Nagyon kedves fickó. Ma éjjel elhívott sétálni, és felajánlotta, hogy megfújhatom Gondor Kürtjét. Alig várom.

[Aznap este, késöbb] Azt hittem Gondor Kürtjének megfújása összehívja a nyugati hadakat. Úgy látszik nem. Mindezek ellenére nagyon tanulságos volt.

10. nap: Mória Bányáiban töksötét van. Bár annyira nem baj, így legalább Boromir nem tud folyton nekem panaszkodni arról, hogy Aragorn micsoda érzéketlen, nagyarcú, hobbitbuzi barom. Bagoly mondja verébnek, ha engem kérdeztek… Aragorn mondjuk tényleg teljes gázzal nyomul Frodóra. Samu megöli, ha bármivel próbálkozik.

13. nap: Tettenértem Legolast, amikor éppen Aragorn csizmatalpait kenegette viasszal, ez megmagyarázza, miért zuhan Aragorn mindig a karjaiba. Trükkös tünde. Aragorn még mindig nem mosott hajat.

14. nap: Gandalf meghalt. Mindenki nyomott hangulatban van. Hogy felvidítsa a Szövetséget, Legolas meztelenre vetkozött, és jeleneteket adott elo a “Szilmarilok: A musical”-bol. Még mindig nyomott a hangulat. Legolas elvonult, és most 3000-éves tündeherceg módra duzzog.

15. nap: Lothlórien olyan szép. Véletlenül rányitottam Gimlire, amikor éppen fürdött. Most már értem Gandalf mit értett az alatt, hogy vannak rémesebb dolgok is az orkoknál. És nem Aragorn rejtozködött ott a hab alatt? Lehet, hogy hetekig rémálmaim lesznek.

16. nap: Aragorn hajat mosott. Éljen. Lehetséges hogy tényleg ő volt az a hab alatt.

20. nap: Boromir írt nekem egy verset. Trufa azt mondja, minek fűzöm az agyát. Persze, Trufa azt is mondja, hogy úgy bogök, mint egy lány. Trufa tulajdonképpen tök szemét mostanában. A vers nem lett valami jó. Nem rímel. Mellozöttnek érzem magam.

30. nap: Megmondtam Boromirnak, hogy nem akarom magam elkötelezni, erre ment és kinyíratta magát az orkokkal. Komolyan. Az emberek néha olyan túl érzékenyek. Elraboltak az uruk-hai-ok. Nem éppen barátságos fazonok. Trufa azt mondja, lehet, hogy fel kell ajánlanunk ‘szolgáltatásainkat’, hogy elengedjenek. Azt hiszem Trufának tetszik az ötlet; szemét ***. Az orkok tök büdösek. Hirtelen hiányzik Boromir.

Trufa titkos naplója

1. nap: Balhéba keveredtünk a bulin ellodözött petárdák miatt. Bár az a gyanúm, Gandalf nem is volt olyan mérges, csak kifogást keresett, hogy kicsit megizzasszon minket, ifjú hobbitokat. Még jobban kezdtem gyanakodni, amikor a “mosogatás” büntetést a “Gandalf botjának fényesítése” meg “Gandalf lábának megmasszírozása” meg “békaugrás meztelenül a káposztaágyásban” büntetés követte, ugyan már, kit akar ezzel átverni? Foleg a lábmasszírozás dologgal.

2. nap: Tök jól indult a nap, amikor felfedeztem egy pont megfelelo alakú répát. Még jobb hír, hogy Pippin lenyúlt hat káposztát, két zsák krumplit és három cso kukoricát, bár azt kell hinnem, Pippin kissé túl optimista. Úgy értem, két cso kukorica talán még elmegy, na de nem reggeli elott. Helyzet rosszra fordult, miután beleütköztünk Frodóba és huséges csodtömegébe… oppá, úgy értem huséges Samu szolgájába, a kukoricásban. Pippint Samu megakadályozta Frodóval való kissé eltúlzott ölelkezésében, és egy óvatlan pillanatban behajította Pippint az árokba. Az ezt követő dulakodásban a répa eltört. Nagyon szomorú vagyok.

3. nap: Átvágunk a vidéken Frodóval, Samuval és Pippinnel. Közben túlöltözött, és rémesen kitartó lovasok üldöznek minket, idejétmúlt fekete göncökben. Ahogy már “Szürke” Gandalfnak is kifejtettem, az egyszínu cuccok annyira vércikik. Vajon Frodó valami rossz kapcsolat emlékétol, esetleg féltékeny exek elol menekül? Hallottam pár pletykát Hobbitfalván bizonyos poligám hobbitokról, bár nekem az ilyenek nem jönnek be.

5. nap: Rosszról rosszabbra fordult a helyzet. A Brí-beli piheno során felszedtünk egy modortalan és borostás embert, aki nyilvánvalóan perverz hobbitbuzi, persze rám senki nem hallgat. Ragaszkodott hozzá, hogy egy ágyban aludjunk a szobájában, ahelyett, hogy hagyott volna visszamenni saját tökéletesen kényelmes szállásainkhoz. Aztán egész éjjel ott kukkolt, biztos valami vad hobbit-gruppenszexet akart látni a takarók alatt. Ez nem történt meg, bár Pippint egész éjszaka az övénél fogva kellett visszatartanom, nehogy keresztülmásszon Samun, rá Frodóra. Pippin unja az életét, vagy mi?

6. nap: Nagyon kellemetlenül ébredtem, miután hobbitbuzi ember megcsiklandozott. Elküldtem az anyjába, erre o: “Tegnap éjjel nem ezt mondtad.” Pillanatnyi zavarodottság után rájöttem, azt hiszi rólam, hogy Pippin vagyok. Helyreigazítottam. Ember elsompolygott, és égett a feje, de elobb még közölte: “Én ám király vagyok, tudod?” Persze, én meg a Bakacsin-erdo tündekirálynoje.

7. nap: Völgyzugolyban. Kénytelen vagyok a fürdoszoba melletti szobában aludni. Egész éjjel csobog a víz, és eperillatú habtól síkos az összes padló. Múlt éjszaka arra ébredtem, hogy Elrond bemászott mellém az ágyba. Elengedett miután rájött, hogy a hobbit, akit a paplan alatt taperolt, az nem Pippin. Azt hiszem, veszek egy névtáblát.

9. nap: Megszereltem a répát speckó tünde-ragsztóval. Sirály!

11. nap: Beleegyeztem, hogy részt veszek a küldetésben, így rajta tarthatom a szemem Pippinen. Arra is kíváncsi vagyok, mi lesz Frodóval, mivel Aragorn nyilvánvalóan nyomul rá. Samu persze megöli, ha bármivel is próbálkozik. Remélem próbálkozik valamivel.

15. nap: Boromir tanít minket vívni. Tipikus ember, olyan ormótlan, mindig beleejti a kardját a nadrágjába, aztán megkér minket “kicsikéket”, hogy szedjük ki. Boromir ma megborzolta Frodó haját és Aragorn majdnem lecsapta a fejét. Az emberek olyan poénosak. Pippin ma furcsán bámulta a tündét, ahogy az a reggeli tornáját végezte, de még idejében eltereltem a figyelmét egy cukkinivel. Nem tudom mit fogok csinálni, ha kifogyunk a zöldségbol.

16. nap: Boromir megkért, hogy menjek el vele sétálni. Nem fogok bedolni az osrégi “Gondor Kürtje” trükknek. Nem fogok. Nem fogok. Ó, a francba is. Csak most az egyszer.

19. nap: Rossz kedvem van. Boromir nagyon alkalmatlan idopontban szólított “Pippinnek”. Közöltem vele, hogy én Trufa vagyok, és hogy már három hete folytatunk komoly kapcsolatot, de csak nevetett és megpaskolta a fejemet. Rájöttem, hogy o sem tud megkülönböztetni engem Pippintol. Úgy látszik, arra vagyok kárhoztatva, hogy örökké Megkülönböztethetetlen Mellékszereplo Hobbit legyek, még a románc terén is. Gondolkozom valami drasztikus frizurán, mondjuk egy irokézen.

20. nap: Lett irokéz frizurám, de senki nem látja, mert Mória Bányáiban töksötét van. Nehéz így szemmeltartani Pippint. Arra ébredtem, hogy Legolas éppen bebújik a takaróm alá. Szóltam neki, hogy nem Pippin vagyok. Erre Legolas: “Nem túl sok a különbség, nem igaz?” Az ezt követo dulakodásban a répa megint eltört. Odaadtam Gandalfnak, hogy szerelje meg. Gandalf azt mondta, “Ostoba Tuk! Jobb dolgom is van, mint hogy a zöldségeiddel vacakoljak!” Nem javítottam ki Gandalfot, mivel félek a csúcsos süvegtol.

22. nap: Gandalf beleesett a homályba. Meg vagyok sértve. Próbáltam Pippint vigasztalni, de Pippint jobban feldobta a “Szilmarilok: A musical” Legolas meztelen eloadásában. Én nem bírtam végignézni – túl sok volt benne a lábemelgetés.

28. nap: Lothlórienben. Múlt éjjel nem kevesebb, mint ötven tünde és egy mormota látogatott meg, mind meg volt gyozodve róla, hogy én vagyok Pippin. Pippin persze sehol nincs, biztos Boromirral mászkál. Valamit tennem kell. A mormota rendkívül eroszakos volt. Talán, ha… nem, azt azért nem.

30. nap: Elraboltak az orkok. Minden a terv szerint megy. Mondtam Pippinnek, lehet, hogy fel kell ajánlanuk pár ‘szolgáltatást’, hogy elengedjenek. Pippin elégedettnek tunt. Na majd ha rájön, hogy úgy értettem, NEKEM kell felajánlania azokat a szolgáltatásokat, hogy elengedjék. Ezen kívül az orkok még egy új répát is adtak, jutalmul azért, mert nagy sárga célkereszteket festettem Boromirra, amikor nem figyelt oda. Mindent összevetve, tök jó nap volt a mai.

 

Arwen Undómiel nagyon titkos naplója

1. nap: Ma szakítottam Aragornnal. Vett nekem egy agyagpipát és egy bornadrágot Valentin-napra, mikor kifejezetten kombinét kértem. Kirúgtam Völgyzugolyból.

2. nap: Unatkozom, és magányos vagyok. Bánom, hogy kirúgtam Aragornt. Na és, mi van ha göndör parókába akart öltöztetni és térdre állított intim pillanatokban? Biztos vagyok benne, hogy más embereknek is vannak ilyen furi tikkjei. Bárcsak érdekelnének a tünde fiúk, de Glorfindellel történt parázs másodkori vitánk után, amikor megvádolt, hogy lekoppintottam a frizuráját, lemondtam a saját fajtámról.

3. nap: Valaki már megint felpróbálgatta a ruháimat. Mind teljesen kinyúlt, foleg a lila.

6. nap: Legolas nagyon berágott, amikor azzal vádoltam, hogy felpróbálta a ruháimat. Azt mondta, kétségbe vontam a férfiasságát. Milyen férfiasságát, könyörgöm?!

11. nap: Legolas még mindig duzzog. Azt mondja, a többi tünde folyton cikizi a ruhaügy miatt. Azt mondja, nem veszik komolyan, mint férfit. Biztos nem figyelt oda, amikor Apus a legutóbbi Tanácsülésen azt mondta neki ‘Te, legbuzeránsabb buzeráns tünde, aki valaha is végigugrabugrált az erdon’. Vagy lehet, hogy csak nem értette; rém csinos, de nem valami okos a drága.

13. nap: Rémesen, rémesen, rémesen unatkozom. Talán itthagyom Völgyzugolyt, és elmegyek kalandot keresni, vagy vásárolni.

15. nap: Lementem egészen a rohani Kapuig, csak hogy rájöjjek, Rohanban nincs is Kapu nevu pláza. Még egy turkáló se. Csaló marketing!

17. nap: Elmentem Brí-be. Megkérdeztem a fogadóst, nem látta-e mostanában Aragornt. Erre a fogadós: ‘Mi, azt a perverz hobbitbuzit?’ Mondtam neki, biztos egy másik Arathorn fia Aragornra gondol. Mire o: ‘Az a ‘Még Mindig Nem Vagyok Király’-fazon, igaz?’ Nem válaszoltam, bizonyos emberek nem érdemlik meg, hogy szóba ereszkedjek velük.

18. nap: Már két napja követem Aragornt. Eddig még sosem láttam közelrol hobbitokat. Hirtelen az egész hacacáré a göndör parókával meg a szoros mulábbal kezd értelmet nyerni. Tök ideges lettem. Magamban fortyogok.

20. nap: Ez sosem mos hajat, ha én nem vagyok a közelben?!

24. nap: Bebizonyosodott. Aragorn totális perverz hobbitbuzi. Nyilvánvalóan nyomul a kis kékszemu Frodó hobbitra. Samu megöli, ha bármivel próbálkozik.

25. nap: Megkörnyékeztem Samut, miközben gyógyfüveket gyujtött. Elmagyaráztam neki, hogyan lehet embereket csendben és effektíven kinyírni egy villa és egy gumiszalag segítségével. Megfordítottam, és gyengéden Aragorn irányába lökdöstem… sajna, nem jött be a dolog. ‘De hát szükségünk van rá, hogy megvédje Frodóóóót, ijeszto tünde kisasszony!’ Nyafka kis hobbit, most már fogy a türelmem.

26. nap: Úgy döntöttem, magam intézem el az Aragorn-ügyet. Éppen átvágtam volna azt a mocskos csaló torkát, mikor a Gyuruhordozó vonítása elterelte a figyelmemet. Úgy döntöttem, felidegesítem Aragornt, azzal lenyúltam a falatnyi host és elvittem egy kis elnyújtott sétalovaglásra. Kis hobbit egész imádnivaló, fene essen belé. Nem hiszem el, hogy egyre jobban csípem a hobbitot. Ismételjük magunkban: ‘Távolságtartó, elérhetetlen tündehercegno. Távolságtartó, elérhetetlen tündehercegno.’ Foként azt nem hiszem el, hogy egyre jobban csípem a zöldes-arcszínu, félhótt hobbitot.

27. nap: Üldöznek a Gyurulidércek. Jaj, de uncsi. Húzok Völgyzugolyba.

29. nap: Hát, komolyan. A Gyuruhordozó közelébe se mehetek, mert Samu mindig ott lóg, aztán meg elkaptam Aragornt, miközben a hobbitok szállása körül ólálkodott. Azt állította, csak a Narsil egyik elveszett darabkáját kereste.

30. nap: Hobbitokkal annyi gond van. Konyhaszemélyzet ideges – mind kifogytak a répából. Fürdoszobaszemélyzet ideges – mind kifogytak az eperillatú habfürdobol. Legolas ideges – nem akarja, hogy részt vegyek a Tanácsban, mert akkor nem olesz a legszebb. Az egész dolog láthatólag nagyon megviseli Apust. Tegnap elgyötört arccal kérdezte, hogy mit gondolok, illik-e a lila az arcszínéhez. Mondtam neki, hogy természetesen nem, hiszen o nyilvánvalóan osz típus.

32. nap: Ma egész nap a hídon lógtam és szépen néztem ki, mielott Aragorn arra császkált. Szemébe vágtam, hogy perverz hobbitbuzi. Erre azt mondta, Isildur is perverz hobbitbuzi volt, és o csak hasonló módon szeretné építeni a karrierjét, ennyi az egész. Mondtam neki: ‘Te Isildur örököse vagy, nem maga Isildur.’ Erre o: ‘Ha csak egy kicsit lennél alacsonyabb, és nagyobb lenne a lábad.’

40. nap: Király éjszakát töltöttem Gimlivel. Azok a copfok! Az a balta! El vagyok varázsolva. Elég volt a hobbitokból, nekem csak törpök kellenek. Na jó, talán még egyszer megkuksizom, ahogy Samu fürdeti Frodót. Hiszen nem a semmiért halásztam ki Aragorn zsebébol a fürdoszobakulcsot.

 Szauron nagyon titkos naplója

1. nap: Elronddal töltött görbe hétvégém rosszul végzodött, miután megmondtam neki, hogy a lila nem az o színe.

5. nap: Felvonultatták ellenem az emberek és az ugrabugra tündék utolsó szövetségét. Teljesen nyilvánvaló, hogy Elrond próbál visszavágni nekem a lila színes megjegyzés miatt. Akkor sem szívom vissza! Csak azt mondtam neki, hogy lilában úgy néz ki, mint egy cékla, és ez így is van. Semmi szükség ezen így felhúznia magát.

6. nap: Annyira nem vészes, hogy legyozött az Utolsó Szövetség, az sem annyira vészes, hogy testetlen szemgolyóvá korcsosítottak, de egy kis szemcsepp most jól jönne! Melyik hülyének jutott eszébe hagymát hámozni idebent?!

[késobb] Fene essen az orkokba meg a drágalátos hagymalevesükbe. Elvettem tolük a diszkógömbjüket. Á, imádok gonosz lenni!

3 millió 05. nap: Unatkozom. A Másodkor óta várom a fickót a Középföldei Kábeltársaságtól hogy bekösse Barad-Dúrba az ADSL-t. Mivel magányos vagyok, valószínuleg a palantírhoz folyamodom a társkereso hirdetések helyett.

3 millió 07. nap: Kukucs, mit látok hatalmas, csúnya, vérben forgó szememmel…? Valami kis izét, ami visszapillantótükörre akasztható figurára hasonlít. Az Angmari Boszorkányúr szerint az egy hobbit. Egész aranyos. Bár meglehetosen pici, de manapság én sem nézek ki úgy, hogy másokat kritizálhatnék.

3 millió 09. nap: GRRRR!!! Az a kis tetu lenyúlta a GYURUMET!!!

[késöbb] Kiparancsoltam a Kilencet, hogy szerezzék vissza a Gyurut. Már ha elötte sikerül megkülönböztetniük a kezüket a lábuktól.

3 millió 11. nap: Megismerkedtem egy nagyon kedves fickóval a palantíron keresztül. Igazi úriember, bár úgy látszik lekoppintotta Galadriel frizuráját, de nem számít. Végre valaki nem csak a szemgolyót látja bennem. Majd küldök neki valami csini ajándékot.

3 millió 13. nap: El akartam hívni Szarumánt vacsorázni, de az utolsó pillanatban beparáztam, és valami olyan hülyeséget mondtam neki, hogy készítsen démoni hadsereget. Bár elég mókás figyelni, ahogy andalító zenét hegedül az orkoknak és goblinoknak a románc felgyújtása céljából; szóval egyelore még hagyom szenvedni.

3 millió 16. nap: Lehet hogy Szarumán süket egy kicsit? Mondtam neki, remélem, hogy lassan körvonalazódik a kapcsolatunk, erre lombtalanította Vasudvardot.

3 millió 20. nap: Valami csúcsos süvegu szakállas paraszt megpróbál beleköpni a levesembe. Hmmm. Ex-barát? Az a gyanúm, Szarumán a vendégszobában szállásolta el. Szólnom kell Sz.-nak, hogy tisztázza a dolgot.

3 millió 21. nap: Elrond már megint a fejébe vette, hogy katasztrofális bulit rendez. Miért nem hívott meg?! Csak azért mert testetlen vagyok és nem tudok Twistert játszani Legolassal, még nem ok arra, hogy hanyagoljanak.

3 millió 22. nap: Néztem a Szövetséget a palantíron keresztül. Be kell vallanom, a Gyuruhordozó tényleg tök helyes, nagy csillogó szemeivel és kis szoros lábával. Most igazán jól jönne egy test, hogy hidegzuhanyt vegyek. Habár fürdó-mániás hobbit-társa valószínuleg megölne, ha bármivel próbálkoznék.

3 millió 23. nap: Uncsi, uncsi, uncsi. Kénytelen vagyok megint a palantírt bambulni. Gyönyöru hely ez a Mória, régebben gyakran vakációztam ott. Csúcsos süvegu ex-barát idegesnek tunik, szóltam Bélának, tartsa nyitva a száját. Úgy értem a szemét… úgy értem… Affranc.

3 millió 24. nap: Semmi válasz Bélától. Gyanítom, hogy depis. Soha nem tudta rendezni a szerelmi életét. Mindig nyafog, és nem csinál mást, csak a naplójába irkál. Fene essen ezekbe az érzékeny démonokba, haszontalan népség.

3 millió 25. nap: Csúcsos süvegu ex belezuhant a homályba. Kifújt a konkurencia, yee! Gyuruhordozó depis. Arathorn fia Aragorn valószínuleg szívesen felvidítaná. Nyilvánvaló hogy perverz hobbitbuzi fajta. Hát ezért halt ki Númenor vére.

3 millió 26. nap: Szövetség Lothlórienben. Ó anyám, Galadriel, Galadriel, Galadriel. Mindig o körülötte forog a világ. Fesd ki a lábkörmeimet, Szauron. Ne nyúlj a hajamhoz, Szauron. Akarok egy csini gyurut, Szauron. Aztán meg lelépett azzal a nyápic málészájú Celebornnal. Fogadjunk, O nem tudna Hatalomgyurut kovácsolni! Gyanítom, pofozkodós vita van kitöroben Galadriel és Legolas között, azon hogy melyikük tud kecsesebben ugrabugrálni vizeskancsót egyensúlyozva. Csak forgatom a szemem ezen a nevetséges baromságon. Inkább dobok egy kis petárdát a Végzet Hegyébe és nézem a tuzijátékot.

[késöbb] Na odanézzenek, ha ez nem a törp, ahogy épp elcsábítja Celebornt. Én mondom, hárommillió év Középföldén, de néhány dolgon még mindig meg tudok lepodni.

3 millió 29. nap: Végre egy jó kis csihi-puhi. Kicsinált orkok: négyszáz. Gáz. Kicsinált emberek: egy. Sirály, uruk-hai! Csak nekem tunik úgy, vagy Arathorn fia Aragorn kissé ***? Lehet csak nekem tunik úgy.

Théoden király nagyon titkos naplója

1. nap Sürgosen szükségem van egy új személyi titkárra. Felkerestem a Kilencven Perc Alattvalókézbesíto Szolgálat ot Vasudvardban. Igen jutányos, mivel ha kilencven perc alatt nem érkezik meg az új alattvaló, az ember kap egy ingyen orkot. Igazából nem tudom, mit kezdenék az orkkal, így remélem, hogy az alattvaló idoben megjön.

2. nap Megérkezett az új alattvaló. Ez se nyerne szépségversenyt, de hát nem lehet mindenki olyan üresfeju felvágós szépfiú, mint Éomer. Éomernek nem mondtam, de Kígyónyelvu beígért nekem egy új szépségkúrát Szarumán személyesen kifejlesztett sminkkészletének segítségével. Állítólag friss leszek tole és fiatalos.

3. nap Mi ez itt, egy ősz hajszál?!

4. nap Az újfajta szépségkúra teljes csod. Nemhogy nem lettem tole friss és fiatalos, de ehelyett úgy nézek ki, mint egy albínó törp, aki két évet pácolódott a Holtlápban. Gyanítom Kígyónyelvu nyomul Éowynra. Nem is csodálom, mivel Éowyn igazán tuzrolpattant. Nem tudom, hogy csinálja, hogy ilyen huvös és fenséges. Mondtam neki, pózoljon harcos páncélinges szuzként, az teljesen beindítja a férfiakat.

6. nap Miért nem veszi észre senki, hogy most már úgy nézek ki, mint egy rosszarcú tapír? Még Éomer sem tett megjegyzést az új szempillaspirálomra. Éomer annyira el van kényeztetve. “Akarok egy nagy bulit! Akarok egy új pacit!” Számuztem Rohanból, amiért sokat nyavalygott.

7. nap Megváltoztattam a véleményem a szépségkúrával kapcsolatban. Kezd tetszeni az új külsom, mivel annyira rémiszto, hogy senki nem jön a közelembe. Nyugodtan üldögélhetek a trónon egész nap. Ah, a jól megérdemelt vakáció. Edoras népe amúgy is fárasztó és igénytelen.

8. nap Vége a vakációnak. Beállított Gandalf, aki szemmel láthatóan szintén szépségkúrán vett részt. Gandalf olyan izé. Nem bírja elviselni, hogy másnak is lehet trendi és merész külseje. Micsoda primadonna! Elhozta magával háromfos, különbözo magasságú fiúháremét is. Nagy gonddal válogatott testorségemet totálisan seggberúgta egy szoros gote, egy csini tünde, meg egy borostás hajléktalan. Szigorítani fogok a feltételeken az álláshirdetésekben.

10. nap Megtámadtak az orkok. Arathorn fia “Gyenge Vagyok Mint A Harmat” Aragorn leesett a szikláról, így sikeresen kihúzta magát a harc alól. Ennyit az emberi faj hos királyáról.

11. nap Megérkeztem a Helm Szurdokba. Végre szunyálhatok egy jót. késobb A szunyálást megzavarta Aragorn, akirol kiderült, hogy mégsem olyan halott. Úgy tunik, rahedli sok ork tart errefelé. Az embereimet nem igazán lelkesíti, hogy Aragorn folyton megpróbál lelépni a mellékajtón keresztül. Háromszor szándékosan a pince ajtaja felé igazítottam útba. Ha én nem húzhatok el innen, hát o se. Egyébként is, az egész az ohibája. Nem igazán tudom miért, de akkor is az.

13. nap Hol van a ló és a lovasa? De most komolyan. Az volt a kedvenc lovam. késobb Látványosan veszítünk a csatában. Nem lep meg.

16. nap Hosi önfeláldozásomat megakadályozta Gandalf és a még mindig kibírhatatlan Éomer. Miért kellett Gandalfnak pirkadatig várni az érkezéssel? Gyanítom, azt akarta, hogy elonyösen világítsák meg hátulról a napsugarak, miközben levágtat a lejton. Fellengzos színészkedés. Bosszúból elmondtam minden emberemnek, hogy Gandalf neccharisnyát visel a fehér köpeny alatt. Akinek eloször sikerül elpattintania a harisnyakötojét, lesmárolhatja Legolast. Na, ki is itt a Király, ti gyökér stricik?

Az ötös számú Gyűrűlidérc titkos naplója

1. nap: Épp most nyitottam ki Szauron karácsonyi ajándékát. Csini, csini, csini, csini gyuru!

1967000. nap: A Sötét Úrtól megint egy doboz bonbont kaptam karácsonyi bónuszként. Persze Szauron megint megette az összes karamellt, és csak az eperkrémeset hagyta meg. Mennyire rühellem ezt a szolgaéletet. Még mindig testetlen vagyok.

1967005. nap: Barad-Dúr tök uncsi. Nem lehet itt semmit csinálni, csak Scrabble-t játszani az orkokkal. Tök idegesíto, mivel az orkok csak a mordori Fekete Beszédet értik. Próbáljad kirakni azt, hogy ‘Ash Nazg Gimbatul’, háromszoros pontszámért. Francokat.

1967012. nap: Az a gyanúm, Szauron készül valamire. Rányitottam, ahogy éppen csillogó szempillaspirált tett fel. Azt hiszem, nagyon boldog lesz, ha visszakapja a testét, és tényleg képes lesz kiöltözködni.

1967015. nap: Igen, Szauron kétségtelenül készül valamire. Parancsot kaptunk, hogy húzzunk, és vadásszunk le egy hobbitot meg közeli hobbit-barátját, akik valahogy hozzájutottak az Uralkodó Gyuruhöz. Az Angmari Boszorkányúr javaslatát, miszerint tejes dobozokra ragasszunk képeket az Uralkodó Gyururol, és várjuk a hívásokat, elvetettük.

1967016. nap: Kaptunk vadi új lovat. Persze nem azért, hogy vaduljunk. Sirály! Mínusz pont: még mindig testetlen vagyok.

1967017. nap: Ma éjjel majdnem sikerült lenyúlni a Gyuruhordozót, de a fonazgúl röhögogörcsöt kapott, miközben a Gyuruhordozó és három ‘útitársa’ túlzott ölelkezését figyeltük. Az a gyanúm, Gandalf inkább a nagy kék szemek és cseresznyeszáj alapján választotta a Gyuruhordozót, semmint husi erényei miatt. Majd Brí-ben utolérjük a Gyuruhordozót és félméteres fiúháremét. Tökre várom a gyilkolászás utáni piálást.

1967019. nap: Rohadt Aragorn. Rohadt Isildur meg minden örököse. Perverz hobbitbuzik generációja, haszontalan népség. Arathorn fia lenyúlta a Gyuruhordozót. Hogy a bénaságunk miatti csalódottságunkat elfelejtsük, egész éjjel Bríben piáltunk. A Brí-beliek nagyon segítokészek. Ittunk: 10 Mai Tai-t (aztán felszúrtuk a fogadóst egy szívószálra) Kicsináltunk: 17 embert. Sirály!

1967025. nap: Hat napja követjük Isildur örökösét és a hobbitcsordát. Aragorn nyilvánvalóan nyomul a Gyuruhordozóra. Samu megöli, ha bármivel próbálkozik.

1967026. nap: Kicsit túlzásba vittük a játszadozást a Gyuruhordozóval a Szélteton. Aragorn erre totál begozölt és felgyújtotta a göncömet. Samu valóban megpróbált megölni, habár csak késobb vettem észre, hogy térden csaptak egy nyeles lábossal.

1967028. nap: Ma összefutottunk Isildur Örökösének tünde-csajával. Annyira lefoglalt az azon való röhögés, hogy Hobbitbuzi Aragornnak “barátnője” van, hogy még magamhoz se kaptam és már el is sodort az ár. Ló kinyiffant, páncél berozsdásodott. Vissza kell mennem Mordorba olajoztatni. Nem, nem _olyan_ olajozásra gondoltam. Milyen perverz lidércbuzik vagytok ti mind, mi?