BFME Mordor vs. Gondor #1

BFME Mordor vs. Gondor #1

Mordor vs Gondor

Kezdés:

– 2 pit, 1 lumber
– további lumberek (2-3)
– mészárszékek
– troll cage 2 troll
– nazgul

Gondor ellen fontos hogy ne tudjon creepelni, mert ha nincs promóció pont(továbbiakban pp) akkor nem tud se fehér gandit hozni, se elfeket idézni a lovasrush-mellé. Tehát nagyjából ugyanolyan priorítása van annak hogy creepelj, mint annak hogy lerushold a farmjait. Ha farmokat rusholsz tedd több helyen egyszerre (2 orc > 1 farmra) a katonáira ügyet se vess a lényeg hogy rombold le a farmokat. Ezután minél gyorsabban le kell pucolnod a mapot. Minden lumbered mellé tegyél 2-3 orcot, ha egyet elbuksz pótold, így ha kijönnek a gondori lovasok és nekiállnak lumbereket rombolni szépen elfognak kopni az orkokon. Ha kész a troll cage építs 2 troll-t. Ha kész az elsõ és látod hogy elég jól állsz magában is küldheted támadni, 2-3 orc csapattal együtt. Egy troll nem bír el egy citadellel, így amég magában van szépen rombold körbe a várfalat. Ha tornyot épít leszeded, ne felejts el gyógyítani. Ha kint van faramir ne erõltesd a rusht, keress a trollodnak valami troll caget, vagy egyéb creepelni valót. Amint kint van a 2. trollod eladhatod a troll cage-t (ha úgy gondolod elfog húzódni a meccs hagyd meg, hogy hamarabb hozhass drummer trollt) Jöhet a nazgul, (nem kell megvárni a trollokat, amint van 5000 építsd) Végül a támadás: legjobb ha a 2 troll és a nazgul egyszerre támad.

Nazgul citadellre, trollok falakat, majd ha bejutnak a citadelre , a nazgullal ekkor már ne a citadelt támadd mert sebzõdnek tõle a trolljaid. Ha minden jól megy ekkorra már megnyerted. De mivan ha?
What if? Szekció: A., ha a gondor korán hoz lovasokat 2-3 csapata is van, és még sehol sem vagy: – hát ez az eset nagyon nehéz, ilyenkor mindig õrizze a bázisod legalább egy troll , és néhány ork csapat, legyél fullra tornyozva. Ha támad és látod hogy 1 csapat menekülõre fogja rögtön válts másikat támadni. Próbálj trollokkal mapcontrolt visszaszerezni, gyorsnak kell lenned mert legvalószínûbb ilyen esetben hogy gandalfot hozza ki a gondor. Ígyhát mire kijön gandalf építened kell egy anti gandalf kommandót. 5-6 troll kövekkel.( A leghatékonyabb ha van egy nazgulod is melléjük. Ilyenkor a nazgullal üldözõbe veszed gandit, az nemállhat meg istarizni mert akkor beérik a trollok. Végeredmény: halott gandi.)

Ha gandi megáll hogy varázsoljon rögtön támadj, de nagyon figyelj hogy idõben visszavond, ha a gondor csak megpróbál megszívatni, és kamuleállást csinál Próbálj nekik (trollok) minél nagyobb leadershippet adni (drummer, sötétség, szem). Az anti gandalf kommandón kívül csak néhány trollra van szükséged a lovakat megfogni. Ha valahogy sikerül megölnöd a gandalfot, már félig nyertél.. ekkor támadj. B., Ha gondor becampel. Mindig küldj felderítõket a várához, ha látod hogy kõfaragót épít, rögtön építs nazgult, így remélhetõleg elõbb leszeded, minthogy kifejlessze a lézert. Ha már egyszer becampelt, akkor 2 lehetõség van. Az elsõ azoknak akik nagyon jól mikrozzák (irányítják) az egységeiket: catapultokkal kell biztonságos távolból szétlövöldözni, itt is szükség van trollokra, 2 catapultra jusson legalább 1 troll, de legjobb ha minden catapultnak saját trollja van. Ha gandi kint van kell egy anti gandalf kommandó is. A második lehetõség, (C., akkor is ezt kell csinálni ha az elején felderíted és látod hogy gandalfra spórol) hogy 2 outpostot foglalsz, mind2-n mészár, haradrim palace, mumakil pen. Haradrimok a mumák hátára és mehet a támadás, minél elõbb. Ha gondor campelés közben összeszedi a sasokra valót, válts tüzes íjászokra a mumákon.

Tippek gondor elleni játéknál:
– creepelésnél 3 orc kell egy farkasüregre( 2 támad 1 farkast, másik 1 a másikat), vagy szem+2 orc, vagy tainted land+2 orc. Goblinüregre 2 orc, trollcagere csak azért van értelme ráküldeni az orkokat, hogy minél elõbb legyen sötétséged (sok ork meghal > dõl a pp) és ilyenkor az ellenfeled semmit nem kap belõle nemúgy mintha a tornyai alá küldenéd az orkokat.
– Ha lumbert építesz rögtön utána építs mellé néhány plussz munkást (2-3) Ha az ellenfeled nagyon szeret a hobbittal ártatlan dolgozókat gyilkolászni építs 2x annyit, hogy ne kelljen tartanod tõle. Ezenkívül a munkások jól jönnek felderítésnél.
– Gollam trick: gollammal belehet lopakodni az ellenfél várába a játék elején (igen még a gondori várba is) és ha G gombot nyomsz az egyik építési spotján jóeséllyel leszedheted azt 1 ütéssel mikor elkezd épülni.
– Gondori várfal bugok: A mulmakilokkal 2, sõt 3 falat is letudsz rombolni egyszerre, ha átlósan mész a falakra (majd teszek fel képet) Az olyan trollok pedig akiknél farönk van ha a falat ütik ott ahol felül íjászok vagy valamilyen egység áll azok is sérülnek
– Ha valamelyik trollod élete vészesen lecsökken, a leggyorsabb módja hogy elmenekítsd a nyílzápor elõl, hogy G gombbal kattintva valamelyik pályán levõ farkas, goblin, vagy troll üregre, vagy egyéb helyen tartózkodó ellenséges egységre a trollod futólépésben fog távozni. Ugyanez érvényes a nazgulra is. A nazgul ezzel a módszerrel megtudja ölni a rejtõzködõ hobbitot.
– Sose lõdd el az elsõ pp-det a játék elején… várd ki mire tesz a gondor. Ha zöld erdõre tesz, te tegyél a tainted land-re (TL), ha gyógyításra akkor szemre, de nemrossz a TL se. A ppk kiosztása: Eye, TL, Industry, Darkness, Balrog. Nagyon jó ha TL kezdesz ha nem teszel a szemre, hanem 2 után rögtön az industry-ra teszel.

A Guide korán sem teljes, hiszen emberbõl vok nemjut eszembe mindig minden, ha hiányosság van, vagy bármilyen kérdés, ne fogjátok vissza magatokat lehet szólni/kérdezni.

by Antedilvian