BFME Vasudvard vs. Rohan #1

BFME Vasudvard vs. Rohan #1

Isengard vs. Rohan v1.03

Úgymond a kötelező tatktik Fords of Isenen Rohan ellen.
(Rohan bal Isen jobb oldalt,értelemszerű, h ha forditva van akkor mindent forditva csinálsz. )

Rohan az 1.03omban mindig rushol igen keményen,ezért isenel az elsö 2-3om perc alatt ezt kell védened,nehéz de közelsem lehetetlen.

1, -rohan vagy középen rushol 2 peasentel,akkor vagy a kezdö milled a cél,vagy a pited(ált. utóbbi).
2, -rohan felül rushol 2 peasentel, a fenti milledre,azt leszedve megy a kezdöre,ezzel visszavetve isen gazdaságát.
3, -középen egy parasztal és hobbittal(megjegyzem sztem ez a legrosszab variáció,de ezzel még creepelés is jöhet ki belöle),ezt a legkönnyeb levédeni.
4, -rohan felül jön a hobbit+peasent variációval,leszedni a fenti millt,majd creepet(ez egy fokkal jobb variáció).

-megjegyzem h ez csak a kezdö egységei,rohan a benti két farmból egybõl 2 peasentet vesz,ezzel megcsinálva a 2. hullámot. A kinti farmajit vagy Trufával,vagy egy peasentel veszi.

És hogy mit kell ezek ellen tenni?

-kezdés szigorúan 1 uruk pit és 2 mill(favágó).
kezdö urukod(késõbbiekben U1) veszi a 2 millt,majd 1es és 2es rohani kezdés esetén visszahozod középre,3-4 es esetén marad fenti mill környékén,legjobb ha elküldöd rohan fele.
-kikéred a 2. urukot(U2) öt szigoruan 1,-2, es rohan ellen középre küldöd,jönnek a peasentek,meglátod warchantot U2 re, és megeszed reggelire.
-3, esetén U2-t viszed fel fenti millre,és mindkét urukra warchant-olsz
-4, esetén U2 középen szalad, ugymond ahogy kell neki alapesetben,anyi a variáció ,hogy U1 visszajön középre,és nem felül halcolsz a 2-vel.

elsö hullám visszaverve, 2.ban jön a másik 2 peasent,vagy hobbittal ,vagy anélkül.
ezelen teendö: kikéred a 3. urukot(U3), és 3om urukkal visszavered,ha megtörtént,irány a farmjaira(ha bamba és kapu nyitva,akkor bemész és szétkapod rohan várát).
U1 és U2 megy a várhoz közeli farmra, U3 megy alsóra. Most jönnek a lovasok(elkerülhetetlen),neked pedig még nincs pikásod.
teendö: rohani lovas le akarja gázolni U1,U2 -t de megelözöd,fomációba rakod,és wachantot nyomsz rá,a lovas meghátrál mert 2 Wc-uruk ellen nincs esélye.

eközben megépitetted bázisodon az elsö furnace-t(koho), U2 és U3 om kijövetele között,U3om után ijászt hozol.Xbow után Furn,pika,Furn,pika spamm+berzerkerek.

ijászodat vagy felülre küldöd wargra,vagy alulra. Elsö pika mindenképen ezt az íjászt védi,ha kell öszzevonhatod.
2. 3. pikával levéded a 2 kezdö milled,4. pika+ 1-2 zerker pedig középsö creepre megy.

most ha megvan 5 koho a bázisodon,építhetsz armory-t,vagy ha felül creepelted le a fenti wargot,megveszed az outpostot(extra pénz,jól jöhet késöbb ),oda veszel egy kohót,egy vagy két slaughterhouse-t(vágóhíd),vagy koho+sh+keep(torony).
utóbbinál nem fontos még pikát sem ott hagyni.

bázisodon megépitel egy warg pitet,abból kikérsz 3om wargot(nem egyszerre,folyamatosan),azért 3om,mert rohannak általában ennyi lovasa van.
-armoryban elöször én armort szoktam venni rohan ellen,utána penge/banner(Aragornól függ ,hogy van e rohannak,vagy nincs),utoljára tüzet.
-Hösök ellen a közismert Lurtz+warg,vagy lurtz +ijász,pika,ballista használatos.

pengét a wargoknak adsz,és ha már menekül a lovasaival,palantir wargra,leölöd a rohirt,ezt addig játszod míg vagy ki nem lép,vagy el nem fogynak a wargjaid .
-ha Legolas-t hozott,egyszerü a dolog,howl+warchant és még Penge nélül is Legonak halál.
armoryt eladod mihelyt megvetted benne a fejlesztéseket,helyére épitesz egy siege works-öt,abból 2 ballista.

megveszed az alsó outpostot(pit,sh,siege works) is, ha már tönkreverted a rohani “sereget” akkor nem lesz nehéz dolgod,ha van neki aragornja és theodenje meg fejlesztett lovasa/kombója,nem kell elhamarkodni Isennel a dolgot,szép lassan,módszeresen szétlövöd mindenét ,Szarumánt ajánlatos lehozni, szépen lehet vele “molesztálni” rohant.
GG rohan

promóciókról:
warchant–> industry–>palantir–>átkozott föld(TL)[csak akkor veszel ha rohan vett elf erdõt]–> esö–>Balrog

Ez általában egy Isen vs Rohan,de mi van ha:

-rohan fast entezik: veszel 2-3om xbowot,tûz,saruman/lurtz(vagy mindkettö),gg entek. *
-ha aragorn,theoden+kombók: ezesetben nem kapkodjuk el,bevárjuk a lurtzot ballsitákat,bombákat,és szétszeded ezekkel+a fejlesztett seregeddel.
-ha fast Gimli-re játszik: mindenképpel Lurtzot hozol,cripple megfelelö használata,és vagy warggal,vagy ballistával szétszeded a törpét.

*megjegyezném h bázisodon isennel mindig hagyunk 1-2 pikát és egy íjászt,néha nem kell ,de ez esetben nem érhet komoly meglepetés.(xtrémebb esetben,vihetsz fürészmunkásokat 7-8 at bázisodra és kivágod a 4-8 tüzifát )

jó szórakozást Rohanhoz

by: AxeL